Sitruuna-aioli
Sitruuna-aioli sopii rapu-kuha-perunasoselaatikon kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Sitruuna-aioli:
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 kananmunankeltuainen
- 2 dl öljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl sitruunakuorta
- ½–1 tl suolaa
Valmistusohje
Sitruuna-aioli tehdään näin:
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Laita kulhoon valkosipulit ja keltuaiset. Kaada öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
3. Lisää sitruunamehu ja kuori. Mausta suolalla.
4. Anna maustua kylmässä. Tarjoile aioli rapu-kuha-perunasoselaatikon kanssa.
Lisää reseptejä: Sitruunamajoneesi Sitruunakermakastike Ruoka.fi: Sitruuna-tillikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruuna-aioli
Hieman on puutteellinen ohje. Siinä ei kerrota että sitruuna rakastetaan ja raaste lisätään joukkoon. Kuori kokonaisena juuttuu kurkkuun.