Suolaiset piirakat sopivat noutopöytään. Sushin ystäville maistuu nopeasti valmistuva sushipiirakka.
Ainekset
Sushipiirakan pohja:
1 iso
lehtitaikinalevy
Täyte
2 prk (à 200 g)
wasabilla maustettua tuorejuustoa
350 g
graavilohiviipaleita
10-12
retiisiä
1 rs (50 g)
rucolan versoja
1 ½ rkl
garia eli sushi-inkivääriä
2 rkl
mustia tai vaaleita paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Helppo sushipiirakka leivotaan näin, ohjeella valmistuu kolme piirakkaa:
1. Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina hieman jauhotetulla pöydällä suorakaiteenmuotoiseksi (30 x 40 cm) levyksi. Leikkaa taikina leveyssuunnassa kolmeen osaan. Nosta kapeat piirakkalevyt leivinpaperoidulle uunipellille.
2. Leikkaa noin sentin päähän taikinoiden reunasta viillot (älä pohjaan saakka), ja pistele keskiosaan reikiä haarukalla, jotta ne eivät kohoa. Paista pohjat uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Notkista tuorejuustot ja sivele juusto piirakoiden keskelle. Puolita lohiviipaleet ja asettele ruusukkeiksi piirakoiden pinnalle. Viipaloi retiisit ja viimeistele piirakat retiisiviipaleilla, rucolan versoilla, inkiväärillä ja seesaminsiemenillä.
Vinkki! Täytä lehtitaikinapiirakat vasta juuri ennen juhlien alkua, jotta pohjat eivät sitksity.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo sushipiirakka