1 ½ rkl
appelsiinimehua (purista tuoreesta appelsiinista)
Valmistusohje
Appelsiini-suklaamoussekakku leivotaan näin:
1. Leivo pohja ajoissa ja jäähdytä se hyvin. Sulata voi ja pilkottu suklaa pienessä kattilassa tai mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja siivilöity tumma kaakaojauhe. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Kaada taikina kevyesti voideltuun irtopohjavuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.
2. Laita kakkupohja tarjoilulautaselle ja sen ympärille irtopohjavuoan reunaosa. Voitele reunaosan sisäpuoli kevyesti öljyllä. Tämä auttaa kakkua irtoamaan kauniisti.
3. Tee suklaamousse. Sulata suklaa. Sekoita joukkoon öljy. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa kerman joukkoon tuorejuusto. Sekoita joukkoon sula suklaa. Lusikoi mousse kakkupohjan päälle.
4. Valmista appelsiinimousse. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa kerman joukkoon tuorejuusto, hienoksi raastettu appelsiininkuori ja 1 dl appelsiinista puristettua mehua. Sekoita liivatejauhe appelsiinimehuun (1 1⁄2 rkl). Anna liivatteen turvota muutama minuutti. Kuumenna turvonnutta liivatetta mikrossa noin 20 sekuntia, kunnes se on sulanut. Sekoita liivateseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Levitä täyte suklaamoussen päälle. Laita appelsiini-suklaamoussekakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiini-suklaamoussekakku