Suppilovahverorisotto
Suppisrisotto on täydellistä lohturuokaa sateisiin syysiltoihin: pehmeää, kermaista ja täyteläistä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Suppilovahverorisotto
- 250 g suppilovahveroita
- 2 rkl voita
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl voita ja oliiviöljyä
- 3 dl risottoriisiä (esimerkiksi Arborio-riisiä)
- 2 dl valkoviiniä
- 5 dl kasvislientä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- noin 6 tuoretta salvianlehteä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Suppilovahverorisotto valmistuu helposti näin:
1. Puhdista ja pilko sienet pieniksi. Paahda sieniä kuivalla ja kuumalla teflonpannulla, jotta suurin osa nesteestä haihtuu. Lisää voinokare ja kääntele mausteiden kanssa. Siirrä toiseen astiaan jäähtymään.
2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä voi-öljyseoksessa, lisää riisit ja kääntele, kunnes riisit muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää valkoviini ja kuumenna samalla sekoittaen. Kun viini on imeytynyt, lisää kuumaa kasvislientä vähissä erissä. Anna nesteen aina imeytyä ensin riisiin.
3. Riisi on sopivaa, kun se on pureskeltavan napakkaa. Lisää paistetut sienet, parmesaaniraaste ja hienonnettu salvia. Mausta suppilovahverorisotto suolalla ja mustapippurilla.
Vinkki: Kokeile myös muita suppilovahveroreseptejä, kuten suussa sulavaa juustoista suppilovahveropiirakkaa tai herkullista suppisröstiä
Lue myös Anna.fi: Suppilovahveroresepti x 21: näihin ihaniin ruokiin upotat runsaan sienisaaliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suppilovahverorisotto