Keitetty mustajuuri
Keitetty mustajuuri sopii kalaruokien kaveriksi tai alkupalaksi mätikastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Keitetty mustajuuri
- 250 g kuorittua mustajuurta
- 2,5 dl maitoa
- 2,5 dl vettä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Keitetty mustajuuri valmistetaan näin:
- Kuori pestyt mustajuuret suoraan vesi-maitoseokseen. Paloittele kattilaan sopiviksi paloiksi. Kuumenna maito-vesiseos ja lisää suolaa.
- Keitä mustajuuria 6-10 minuuttia paksuuden mukaan. Ota kypsyneet palat heti pois liemestä.
- Tarjoa keitetyt mustajuuret kalaruokien lisukkeena, esimerkiksi yrttitäytettyjen kuharullien kanssa.
Vinkki: Jos haluat voit tarjota mustajuuripalat juhlavana alkupalana. Leikkaa tällöin kylmät mustajuuripalat vähän ennen tarjoamista 1 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja asettele kauniisti viinirypäletertun muotoon alkupalalautasille, joilla on valmiiksi peilinä mätikastiketta tai hollandaise-kastiketta. Koristele kirvelillä, persiljalla tai tillillä. Peitä kalvolla ja pidä viileässä tarjoiluhetkeen asti.
Tutustu mustajuureen ja nappaa vinkit.
Saatat pitää myös mustajuurikeitosta tai mustajuurigratiinista.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mustajuuret ja yrttiöljy
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keitetty mustajuuri