Onko rapujuhlien suosion salaisuus siinä, että syödään hitaasti? 6 vaihtoehtoista tapaa saada illalliskutsut venymään 

Me jäyhät suomalaiset tutkitusti pidämme yhteisiä ruokailuhetkiä tärkeinä, mutta emme silti viivy kovin pitkään yhteisen pöydän ääressä. Illallisen venyttämiseen on muitakin tapoja kuin rapujen syöminen.

Miksi rapujuhlat ovat niin suosittuja? Hankalat ja limaiset ravunpyrstöt eivät ainakaan houkuttele. Kenties syynä on hidas syöminen. Me jäyhät suomalaiset tutkitusti pidämme yhteisiä ruokailuhetkiä tärkeinä, mutta emme silti viivy kovin pitkään yhteisen pöydän ääressä. Kun rapuveitset viuhuvat ja suolavesi roiskuu, yhteinen hetki saattaa venyä tavallista pidemmäksi. Mutta eikö meitä saa viipymään yhteisen pöydän äärellä muulla kuin kovakuorisilla äyriäisillä?

Jätä tänä vuonna ravut järvenpohjaan mönkimään ja kokeile sen sijaan näitä vaihtoehtoja:

  1. Show pystyyn! Valmista seitsemän ruokalajin haute cuisine -illallinen. Varmista, että liekitys- ja piperrysvaiheita jää paljon myös pöydässä tehtäväksi.
  2. Retroile. Kaiva esiin fondue-kattila. Lisäpisteitä saat, jos jälkiruoaksi on tarjolla suklaafondue.
  3. Pannu kuumaksi. Paksut pinot blinejä ja kymmenet erilaiset täytteet pitävät ruokailijat miellyttävän kiireisinä myöhäisiltaan saakka.
  4. Tarjoa uusi haaste. Keitetty latva-artisokka syödään samalla tavalla hitaasti näpertäen kuin rapukin.
  5. Pidä puhe. Miksi puhumisen ja laulamisen tarvitsisi kuulua vain rapujuhliin? Lauluvihkon voi kaivaa esiin vaikka maksalaatikon äärellä.
  6. Joulu on taas! Jouluaterian harjoituspäivälliset voi hyvin järjestää jo syksyllä. Kukaan ei poistu pöydästä ennen kuin lipeäkala on syöty.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Onko rapujuhlien suosion salaisuus siinä, että syödään hitaasti? 6 vaihtoehtoista tapaa saada illalliskutsut venymään 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X