Nämä ovat vuoden 2018 kiinnostavimmat elokuvat Google-hakujen perusteella – Kuinka monta olet nähnyt?

Näitä elokuvia suomalaiset googlettivat vuonna 2018! Ovatko nämä kymmenen elokuvaa vuoden kiinnostavimmat?

Vuosi 2018 on ollut täynnä toinen toistaan kiinnostavampia elokuvia! Kymmenen elokuvaa on kuitenkin ylitse muiden – ainakin, jos on uskominen Googlen hakukonetuloksia. Kuinka monta näistä elokuvista olet googlettanut kuluneen vuoden aikana?

Lue myös: Mitä katsoa Netflixistä? 10 sarjaa, jotka kannattaa katsoa juuri nyt

Vuoden 2018 kiinnostavimmat elokuvat

10. Veljeni vartija

Alkuvuodesta ensi-iltansa saanut Cheek-elämäkertaelokuva Veljeni vartija kuvaa Cheekin ja hänen kaksoisveljensä suhdetta lapsuudesta aikuisuuteen. Elokuvassa sekä Cheekiä eli Jare Tiihosta että hänen veljeään Jereä näyttelee Antti Holma. Holma paljasti Seuralle tammikuussa, ettei olisi hakenut rooliin, ellei hänellä olisi diagnosoitu vuotta aiemmin ihosyöpää.

”Diagnoosi vahvisti tunnetta, että kannattaa tart­tua tilaisuuksiin rohkeasti”, Antti Holma sanoo Seuran jutussa.

9. Hölmö nuori sydän

Selma Vinhusen ohjaamaa ja Kirsikka Saaren oman romaaninsa pohjalta käsikirjoittama Hölmö nuori sydän kertoo 15-vuotiaasta Kiirasta, joka tulee yllättäen raskaaksi samanikäiselle Lennille.

Samanaikaisesti kun nuoret yrittävät totuttautua uuteen rooliinsa tulevina vanhempina, isätön Lenni etsii tukea naapurin äärioikeistoon kallellaan olevasta Jannesta ja päätyy mukaan maahanmuuttovastaisiin porukoihin. Itä-Helsinkiin sijoittuvaa elokuvaa on kiitelty terävästä lähiökuvauksesta ja nuorten elämän aidonoloisesta kuvauksesta.

8. Deadpool 2

X-men-elokuvien universumiin sijoittuva supersankarielokuva yhdistelee mustaa huumoria ja väkivallantäytteistä toimintaa. Elokuvasarjan päähenkilö Wade Wilson on entinen sotilas, joka syövistä parantuakseen antaa ruiskuttaa itseensä mutaatioita aiheuttavaa seerumia. Mutaatiot kuitenkin arpeuttavat Wilsonin kehon ja Wilsonista kehkeytyy omankädenoikeuteen luottava antisankari.

7. A Star is Born

Kotilieden toimittaja Else Turunen kirjoitti lokakuussa, että Bradley Cooperin ohjaama A Star is Born -elokuva on syksyn paras elokuva. Elokuva on neljäs uudelleenfilmatisointi vuonna 1937 ilmestyneestä samannimisestä elokuvasta.

Elokuva kertoo rocktähti Jackson Mainesta (Bradley Cooper), joka löytää nuoren, uransa ensiaskeleita ottavan artistin Allyn (Lady Gaga eli Stefani Germanotta). Samalla kun Jackson rakastuu ja Allyn ura lähtee nousuun, Jackson jää kamppailemaan päihteiden, hiipuvan uran ja ongelmallisen isäsuhteen kanssa.

6. BlacKkKlansman

Spike Leen ohjaama BlacKkKlansman on elämäkerrallinen elokuva afroamerikkalaisesta etsivästä Ron Stallworthista, joka soluttautuu Ku Klux Klan -järjestöön. Lukuisia palkintoja, palkintoehdokkuuksia ja positiivisia arvioita kahminut elokuva on kiinnostanut suomalaisia myös siitä syytä, että myös suomalaisnäyttelijä Jasper Pääkkönen näyttelee elokuvassa.

5. Oma maa

Oma maa kertoo Annista, joka rakastuu jatkosodassa haavoittuneeseen Veikkoon. Pari lähtee uudisasukkaaksi Pohjois-Karjalan umpimetsään raivaamaan asutustilaa. Elokuvan ohjannut Markku Pölönen kertoi Kotiliedelle marraskuussa, ettei halunnut elokuvaansa vanhan Suomi-filmin tunkkaisuutta, vaikka tarina sijoittuukin Suomen jälleenrakennusaikaan sodan jälkeen.

”Koirankynnen leikkaajan (2004) aikaan olin 1940-luvun loppupuolen mietteissä ja tiesin jo silloin, ettei jälleenrakentamisen ajasta ole tehty elokuvaa. Tajusin myös, miten valtavasti siihen aikaan liittyi dramatiikkaa. Suuria tunteita, murhetta, tuskaa ja kaipausta, mutta myös jälleennäkemisen riemua ja rakkautta. Ja kohtalonyhteyksiä ihmisten välille: me kuulumme yhteen. Se kaikki kuulostaa elokuvalta!” Pölönen kertoi Kotiliedelle elokuvan synnystä.

Lue myös: Oma maa -elokuvassa leivotaan suomalaista ruislimppua lähes 100 vuotta vanhasta juuresta. Kotiliesi sai reseptin haltuunsa!

4. Venom

Supersankarielokuva Venom kertoo Marvel-universumiin kuuluvasta superroistosta, joka on Hämähäkkimiehen arkkivihollinen. Elokuvassa toimittaja Eddie Brock saa supervoimia symbiootilta, joka on lähtöisin ulkoavaruudesta. Tom Hardyn roolisuoritus päähenkilönä on saanut laajalti kiitosta.

3. Black Panther

Vaikka Black Panther ensisilmäyksellä saattaa näyttää tavalliselta supersankarielokuvalta lukuisten edellisten vastaavien joukossa, sen kulttuurinen merkitys on paljon suurempi. Elokuva on nimittäin paitsi ensimmäinen supersankarielokuva myös enismmäinen suuren budjetin Hollywood-elokuva, jonka on ohjannut afrikkalaisamerikkalainen ohjaaja ja jonka näyttelijöistä suurin osa on tummaihoisia.

2. Mamma Mia! Here We Go Again

Abba-yhtyeen kappaleiden ympärille rakennetuvan Mamma mia -musikaalin filmatisointi herätti hurmosta kymmenen vuotta sitten. Ei olekaan ihme, että jatko-osa Mamma mia: Here We Go Again nousi kesän ilmiöksi. Elokuva on sekä esiosa että jatko-osa ensimmäiselle Mamma mialle.

Elokuvassa seurataan vuodessa 1979 Donnan kohtaamisia Sophien isäehdokkaiden kanssa. Nykyhetkessä Sophie suree äitinsä kuolemaa, valmistelee äitinsä hotellin uudelleenavajaisia ja kamppailee parisuhdeongelmien kanssa.

1. Bohemian Rhapsody

Legendaarisesta brittibändi Queenista kertova elämäkerrallinen elokuva on hurmannut fanit ympäri maailmaa, ja se onkin pakollista katsottavaa jokaiselle Queenin musiikin fanille! Samanaikaisesti kriitikot ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että elokuva sisältää lukuisia historiallisia epäkohtia ja elokuvan päähenkilön, yhtyeen solisti Freddie Mercuryn elämä oli todellisuudessa varsin erilaista kuin elokuva antaa ymmärtää.

Kerro kommenteissa, kuinka monta vuoden 2018 kiinnostavimmista elokuvista olet nähnyt!

Mikä on mielestäsi vuoden 2018 kiinnostavin elokuva?

Katso tilanne vastaamatta

Avainsanat

Keskustelu

kolme. oma maa muistutti asetelmaltaan tom cruisen kaukainen maa-elokuvaa
blackkk.. oli oikeasti huono. ja ylinäytelty. poliittista ylimielisyyttä pullollaan

Kommentoi juttua: Nämä ovat vuoden 2018 kiinnostavimmat elokuvat Google-hakujen perusteella – Kuinka monta olet nähnyt?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X