Avoimet puutarhat -tapahtumassa pääsee tutustumaan puutarhoihin.

Haluatko esitellä puutarhaasi muillekin kuin naapureille? Avoimet puutarhat tulee taas – näin ilmoittaudut mukaan

Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina pidettävä Avoimet puutarhat -tapahtuma etsii uusia puutarhoja. Voisiko sinun puutarhasi olla yksi uusista kohteista? Näin ilmoittaudut ja valmistaudut puutarhojen iloiseen kesätapahtumaan.

Jo yhdeksännen kerran Suomessa järjestettävä valtakunnallinen Avoimet puutarhat -tapahtuma tulee taas! Puutarhojen portit avautuvat jälleen vierailijoille heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina 5.7.2020. Tänä vuonna tapahtumaan pääsee osallistumaan myös virtuaalisesti.

Lue myös: Kasvimaan perustaminen: Nämä neuvot haluat lukea, ennen kuin ryhdyt tuumasta toimeen

Ensimmäisen kerran Suomessa vuonna 2012 järjestetty Avoimet puutarhat -tapahtuma on jo vakiintunut osaksi puutarhaharrastajien kesää. Sen järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa.

Tapahtuma on ilmainen yksityisille puutarhoille ja julkisille puistoille.

Tänä vuonna tapahtuman teema on Yhdessä oppien puutarhassa. Myös Puutarhaliiton jäsenyhdistysten Ekotekoja puutarhassa -teema näkyy kesän kohteissa.

Avaa puutarhasi portit myös muille!

Mitäpä jos ilmoittaisit oman puutarhasi mukaan vuoden 2020 Avoimet puutarhat -tapahtumaan?

Puutarhan ei tarvitse olla täydellinen tai erikoinen – tai edes valmis. Pääasia on puutarhan tuoman ilon jakaminen muiden tapahtumakävijöiden kanssa.

Monesti käy niin, että myös puutarhansa portit avannut emäntä tai isäntä saa vierailijoilta hyviä vinkkejä.

Tapahtumaan voi osallistua myös kävijänä. Mikä olisikaan parempi tapa viettää heinäkuista kesäpäivää, kuin toinen toistaan kauniimmissa puutarhoissa käyskentely?

Kurkkaa täältä, millaisia puutarhoja tapahtumassa oli mukana vuonna 2018.

Näin ilmoittaudut mukaan Avoimet puutarhat -tapahtumaan

Avoimet puutarhat -tapahtumaan voi ilmoittautua 7.6. mennessä. Ilmoittautumisen jälkeen osallistuville puutarhoille postitetaan info- ja esittelypaketit.

Ilmoittautuminen tapahtuu www.avoimetpuutarhat.fi -sivujen kautta.

Omalle puutarhalle luodaan puutarhaprofiili. Profiiliin kirjoitetaan lyhyt esittely puutarhasta, ja siitä ladataan 2–5 kuvaa.

Lisäksi profiiliin merkitään osallistuminen teemapäivään. Tapahtumapäivänä puutarhat ovat auki klo 12–17.

Omasta puutarhasta voi halutessaan laittaa kuvia ennakkoon myös Instagramiin #avoimetpuutarhat -tunnisteella.

Lue myös Anna.fi: Mindfulnessia parhaimmillaan! Suomalaiset kertovat, mikä puutarhanhoidossa on parasta

Avoimet puutarhat -tapahtuma järjestetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

 

Miten koronakriisi on huomioitu vuoden 2020 tapahtumassa?

Vuoden 2020 Avoimet puutarhat -tapahtuma järjestetään keskellä koronaviruksen myllertämää kesää.

Tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitolta kertoo, että tapahtumanjärjestäjät seuraavat jatkuvasti kehittyvää tilannetta tarkasti.

”Lähetämme osallistuville puutarhoille kesäkuun alussa infopaketin ja ohjeistuksia siitä, miten tapahtumassa toimitaan. Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeistuksia, ja toimimme niiden mukaan”, Taulavuori kertoo.

Avoimet puutarhat -tapahtumassa ihmiset aukaisevat puutarhojensa ovet tuntemattomille.

Tänä vuonna tapahtumaan voi osallistua turvallisesti kotisohvalta käsin. Avoimet puutarhat kotisohvalta tuo kesän ihanimman puutarhatapahtuman neljän seinän sisälle.

Virtuaalikierroksilla puutarhoja voi ihailla ja esitellä turvallisesti turvavälit huomioiden.

Virtuaalikierroksen avulla järjestäjät haluavat mahdollistaa kaikkien puutarhaharrastajien osallistumisen tapahtumaan – onhan puutarhan hoito ollut tämän kevään trendiharrastus!

”Haluamme varmistaa, että tapahtuma on kaikille osallistujille turvallinen. Samalla toivomme, että puutarhat tuovat osallistujille iloa – sillä iloa kaivataan erityisesti tällaisena aikana”, Taulavuori sanoo.

Lisätietoa Avoimet puutarhat -tapahtuman verkkosivuilla. Tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt tukevat tapahtumaa. Yhteistyökumppanina on lisäksi Biolan Oy, Allergia-, iho- ja astmaliitto ’Terve askel luontoon’ -kampanjallaan sekä YK:n kansainvälinen kasvinterveyden vuosi.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Haluatko esitellä puutarhaasi muillekin kuin naapureille? Avoimet puutarhat tulee taas – näin ilmoittaudut mukaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X