Puolukka-toscakakku
Puolukka-toscakakku on ihanasti kirpakan puolukan ja makean toscan yhdistelmä. mehevyyden salaisuus on pohjataikinaan lisätty perunasose. Puolukoiden tilalla voi käyttää myös omenoita, viinimarjoja, kirsikoita, karpaloita, pieniä kriikunoita tai luumuja.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Puolukka-toscakakku, pohja
- 175 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl perunamuusia (esim. edellisen päivän jämät sopivat hyvin)
- 100 g mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ½-1 sitruunan raastettu kuori
- ¼ tl vaniljajauhetta tai uutetta
- ¼ tl kardemummaa
Puolukka-toscakakku, täyte
- 5-6 dl puolukoita
Puolukka-toscakakku, kuorrutus
- 100 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 100 g mantelilastuja
Valmistusohje
Puolukka-toscakakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 23 cm) voilla.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, muusi, mantelijauhe, leivinjauhe ja raastettu sitruunankuori hyvin keskenään ja lisää vaahtoon.
3. Levitä taikina tasaisesti vuoan pohjalle nuolijan avulla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla ensin noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä.
4. Nosta kakku uunista, ripottele päälle puolukat ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
5. Valmista toscakuorrutus. Laita voi ja sokeri kattilaan ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila liedeltä. Lisää mantelilastut ja sekoita. Ota kakku uunista, levitä kuorrutus kakun päälle lusikalla ja paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin kullanruskea. Koristele puolukka-toscakakku tomusokerilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2018.
Kokeile myös näitä pirteitä puolukkaleivonnaisia:
Anna.fi: Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukka-toscakakku