Tattariletut ja muhammaratahna
Pienet tattariletut päällystetään Lähi-idän muhevalla paprikatahnalla eli muhammaralla sekä paistetuilla omenoilla. Tarjoa tattarilettuja esimerkiksi illanistujaisten suolaisina suupaloina.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Tattariletut:
- 2 kananmunaa
- 5 dl mantelijuomaa tai maitoa
- 1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tattarijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sulatettua voita
Paistamiseen:
- voita
Muhammaratahna:
- noin 350 g paahdettuja punaisia tai keltaisia säilykepaprikoita (lasipurkissa säilykehyllyssä)
- 150 g saksanpähkinöitä
- ½ dl mantelijauhetta
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl harissatahnaa
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi:
- 2 kotimaista omenaa
- 1 rkl voita
- mustapippuria myllystä
- 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- tuoretta timjamia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tattariletut ja muhammaratahna