Arabella Boxerin perunaleipä
Perunaleipä leivotaan maukkaaksi englantilaisen ruokatoimittaja Arabella Boxerin ohjeella. Leipäviipale maistuu tuoreena paistetun kananmunan päällystämänä tai paahdettuna teepöydässä juustojen ja marmeladien kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Perunaleipä
- 1/3 pkt hiivaa
- 2 rkl sokeria
- 0.8 dl vettä
- 2 dl maitoa
- 75 g voita tai margariinia
- 1.5 tl suolaa
- 1 kpl kananmuna
- 75-100 g perunaa
- n. 5,5 dl vehnäjauhoja (tummia) (340-350 g)
Valmistusohje
Perunaleipä leivotaan Arabella Boxerin ohjeella näin:
Perunaleivän ohje on peräisin englantilaiselta ruokatoimittaja Arabella Boxerilta. Resepti on hänen kokoamastaan kirjasta Food in Vogue.
- Sekoita hiiva, 1 tl sokeria ja lämmin vesi. Anna olla lämpimässä 10 min. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi, lisää maitoon rasva pikkupaloina ja siirrä kattila pois liedeltä.
- Lisää maito-voiseos, loput sokerista, suola ja vatkattu muna. Survo joukkoon lämpimät, keitetyt perunat. Sekoita hyvin ja lisää jauhoja, kupillinen kerrallaan. Alusta taikinaa 4-5 minuutin ajan, kunnes se kiinteytyy ja lisää jauhoja vain jos on tarpeen. Anna pehmeän taikinan kohota liinalla peitettynä noin 1 1/2 tuntia tai kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle ja pyörittele taikinasta pitkänomaiseen, voideltuun vuokaan leipä. Anna kohota noin 45 minuuttia.
- Paista leipää noin 190 asteessa noin 45 min. Nauti perunaleipä tuoreena paistetun kananmunan päällystämänä tai paahdettuna teepöydässä juustojen ja marmeladien kanssa.
Katso myös: Pilaako homepilkku koko leivän – asiantuntija vastaa
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Siemen-pähkinäleipä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Arabella Boxerin perunaleipä