Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Arabella Boxerin perunaleipä

Perunaleipä leivotaan maukkaaksi englantilaisen ruokatoimittaja Arabella Boxerin ohjeella. Leipäviipale maistuu tuoreena paistetun kananmunan päällystämänä tai paahdettuna teepöydässä juustojen ja marmeladien kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Perunaleipä

  • 1/3 pkt hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 0.8 dl vettä
  • 2 dl maitoa
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 kpl kananmuna
  • 75-100 g perunaa
  • n. 5,5 dl vehnäjauhoja (tummia) (340-350 g)

Valmistusohje

Perunaleipä leivotaan Arabella Boxerin ohjeella näin:

Perunaleivän ohje on peräisin englantilaiselta ruokatoimittaja Arabella Boxerilta. Resepti on hänen kokoamastaan kirjasta Food in Vogue.

  1. Sekoita hiiva, 1 tl sokeria ja lämmin vesi. Anna olla lämpimässä 10 min. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi, lisää maitoon rasva pikkupaloina ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Lisää maito-voiseos, loput sokerista, suola ja vatkattu muna. Survo joukkoon lämpimät, keitetyt perunat. Sekoita hyvin ja lisää jauhoja, kupillinen kerrallaan. Alusta taikinaa 4-5 minuutin ajan, kunnes se kiinteytyy ja lisää jauhoja vain jos on tarpeen. Anna pehmeän taikinan kohota liinalla peitettynä noin 1 1/2 tuntia tai kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle ja pyörittele taikinasta pitkänomaiseen, voideltuun vuokaan leipä. Anna kohota noin 45 minuuttia.
  4. Paista leipää noin 190 asteessa noin 45 min. Nauti perunaleipä tuoreena paistetun kananmunan päällystämänä tai paahdettuna teepöydässä juustojen ja marmeladien kanssa.

Katso myös: Pilaako homepilkku koko leivän – asiantuntija vastaa

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Siemen-pähkinäleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Arabella Boxerin perunaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.