Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Avokado-lohi-kurkkutäyte sushiin

Ohje tähän sushin avokado-lohikurkkutäytteeseen on saatu japanilaisessa ravintolassa työskenneeltä, sushimestari Kimmo Jylhältä. Jylhän sushi-innostus sai alkunsa New Yorkissa 1990-luvun alkupuolella.

Ainekset

Avokado-lohi-kurkkutäyte sushiin

  • 1 kpl avokado
  • ½ kpl sitruunan tai limetin mehu
  • ¼ kpl kurkkua
  • 4 kpl lohisuikaletta
  • keitettyä, etikalla maustettua riisiä
  • wasabia
  • 4 kpl nori-merilevälevyä

Valmistusohje

Avokado-lohi-kurkkutäyte sushiin tehdään näin:

Avokado-lohi-kurkkutäyte sushiin on helppo tehdä. Tärkeää on vain varmistaa kalan tuoreus.

  1. Kuori ja lohko avokado. Puserra palojen päälle sitruunamehua, ettei hedelmäliha tummu. Suikaloi kurkku.
  2. Aseta merilevälevy pyyheliinalle tai erityiselle bambumatolle. Levitä sen päälle tasaisesti ja ohuesti reunoihin asti keitettyä, riisiviinietikalla maustettua riisiä, mutta jätä levystä noin kolmannes ilman täytettä eli se puoli merilevälevystä, joka tulee käärön ulkoreunaksi.
  3. Nosta riisin keskelle avokadoa, kurkku- ja lohisuikaleita ja hiukan wasabia. Kiedo merilevä kääretortun tapaan tiukaksi rullaksi. Leikkaa kääröstä etikkaan kostutetulla veitsellä viipaleita ja aseta ne tarjolle vieri viereen vadille leikkauspinta ylöspäin.

Kaipaatko lisää sushi-ohjeita? Kokeile kurkku-sushirullia tai kalifornialaisia susheja.

Lue myös: Mitä juoda sushin kanssa – helpolla muistisäännöllä et mene vikaan

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Nautinnollinen sushi – onnistumisohjeet herkutteluun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Avokado-lohi-kurkkutäyte sushiin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.