Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Broileri-voikukkapiiraat

Puutarhureiden kiusankappaleena tunnetusta voikukasta parhaimmalta maistuvat sen sileälaitaiset, nuoret lehdet.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

TAIKINA

  • 100 g voita tai margariinia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl cheddarjuustoraastettaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl kylmää vettä

täyte

  • 2 kourallista nuoria voikukanlehtiä
  • 300 g maustamattomia broilerinsuikaleita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl cheddarjuustoraastetta

Valmistusohje

1. Nypi rasva, jauhot ja juustoraaste. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Valmista täyte. Huuhtele ja kuivaa voikukan lehdet. Revi suupaloiksi. Ruskista broilerinsuikaleet pannulla öljyssä. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää broilereiden joukkoon. Kääntele miedommalla lämmöllä muutama minuutti. Mausta ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon voikukanlehdet. Sekoita kulhossa munat, kerma ja juustoraaste keskenään.

3. Pehmennä taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja painele useamman pienen tai yhden isomman piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jaa broileritäyte piirakkakoloihin. Valuta päälle kerma-juustoseos.

4. Paista piiraita uunin keskitasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia koosta riippuen tai kunnes piiraat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä pellillä ritilän päällä ennen vuoista irrottamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 12/17.

Lisää suolaisia piirakoita herkutteluun:

Pinaattipiirakat

gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiirakka

Gluteeniton vuohenjuusto-basilikapiiras

Broileripiirakka

Ruoka.fi: Gluteeniton lehtikaali-juustopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Broileri-voikukkapiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.