Puutarhureiden kiusankappaleena tunnetusta voikukasta parhaimmalta maistuvat sen sileälaitaiset, nuoret lehdet.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta
Ainekset
TAIKINA
100 g
voita tai margariinia
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
cheddarjuustoraastettaa
1
kananmuna
2 rkl
kylmää vettä
täyte
2
kourallista nuoria voikukanlehtiä
300 g
maustamattomia broilerinsuikaleita
1 rkl
öljyä
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
2
kananmunaa
2 dl
kuohukermaa
1 dl
cheddarjuustoraastetta
Valmistusohje
1. Nypi rasva, jauhot ja juustoraaste. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista. Painele taikina levyksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Valmista täyte. Huuhtele ja kuivaa voikukan lehdet. Revi suupaloiksi. Ruskista broilerinsuikaleet pannulla öljyssä. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää broilereiden joukkoon. Kääntele miedommalla lämmöllä muutama minuutti. Mausta ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita joukkoon voikukanlehdet. Sekoita kulhossa munat, kerma ja juustoraaste keskenään.
3. Pehmennä taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja painele useamman pienen tai yhden isomman piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jaa broileritäyte piirakkakoloihin. Valuta päälle kerma-juustoseos.
4. Paista piiraita uunin keskitasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia koosta riippuen tai kunnes piiraat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä pellillä ritilän päällä ennen vuoista irrottamista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broileri-voikukkapiiraat