![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2017/01/cappuccino_juustokakku.jpg?s=d19d108cde76d56b874b05f8e3c69b8f&fit=crop)
Cappuccino-juustokakku
Hyydytetyssä juustokakussa maistuu espresso. Kakun voi valmistaa jo edellisenä päivänä kylmään hyytymään.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Cappuccino-juustokakun pohja
- 100 g kaura- tai marie-keksejä tai gluteenittomia keksejä
- 60 g voita
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 2 ½ dl vispautuvaa vaniljakastiketta
- 2 rasiaa (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 ½ dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl pika espressojuomaa (Nescafe)
Koristeeksi
- 2 dl kuohukermaa
- jauhettua kanelia
Valmistusohje
Cappuccino-juustokakku leivotaan helposti näin:
1. Kelmuta irtopohjainen kakkuvuoka (22–24 cm) pohjasta ja reunoilta.
2. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla murskaksi. Sulata voi. Sekoita voi keksimurun joukkoon. Painele keksimurska pohjaan. Laita kylmään odottamaan.
3. Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
4. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Notkista tuorejuusto, mausta sokereilla. Sekoita vaahdotettu vaniljavaahto tuorejuuston joukkoon.
5. Keitä espresso ja liota liivate joukkoon. Kaada koko ajan sekoittaen kermaseokseen. Kaada pohjan päälle, tasoita pinta. Peitä ja laita kylmään hyytymään noin 4–6 tunniksi tai tee kakku edellisenä päivänä valmiiksi.
6. Vaahdota kerma. Pursota tai levitä kakun päälle. Koristele cappuccino-juustokakku jauhetulla kanelilla ja suklaalastuilla.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 8/17.
Lue myös: Marianne-juustokakku hurmaa piparmintun ystävät
Lue myös Anna.fi: Juustokakut kypsyvät uunissa suussa sulaviksi – nappaa vinkit ja parhaat ohjeet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Cappuccino-juustokakku
Hyän näköinen,mutta miten saan reseptin talteen,kun ei ole älypuhelinta?