Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Cappuccino-juustokakku

Hyydytetyssä juustokakussa maistuu espresso. Kakun voi valmistaa jo edellisenä päivänä kylmään hyytymään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Cappuccino-juustokakun pohja:

  • 100 g kaura- tai marie-keksejä tai gluteenittomia keksejä
  • 60 g voita

Täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispautuvaa vaniljakastiketta
  • 2 rasiaa (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl pika espressojuomaa (Nescafe)

Koristeeksi:

  • 2 dl kuohukermaa
  • jauhettua kanelia

Valmistusohje

1. Kelmuta irtopohjainen kakkuvuoka (22–24 cm) pohjasta ja reunoilta.

2. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla murskaksi. Sulata voi. Sekoita voi keksimurun joukkoon. Painele keksimurska pohjaan. Laita kylmään odottamaan.

3. Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

4. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Notkista tuorejuusto, mausta sokereilla. Sekoita vaahdotettu vaniljavaahto tuorejuuston joukkoon.

5. Keitä espresso ja liota liivate joukkoon. Kaada koko ajan sekoittaen kermaseokseen. Kaada pohjan päälle, tasoita pinta. Peitä ja laita kylmään hyytymään noin 4–6 tunniksi tai tee kakku edellisenä päivänä valmiiksi.

6. Vaahdota kerma. Pursota tai levitä kakun päälle. Koristele cappuccino-juustokakku jauhetulla kanelilla ja suklaalastuilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 8/17.

Lisää ihania juustokakkuja:

Suklainen juustokakku

Suklainen juustokakku

amerikkalainen juustokakku

Amerikkalainen juustokakku

valkosuklaa-juustokakku

Valkosuklaa-juustokakku

Ruoka.fi: Daim juustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Cappuccino-juustokakku

sormi suussa

Hyän näköinen,mutta miten saan reseptin talteen,kun ei ole älypuhelinta?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.