Reseptit
22
Kiitos

Italialaiset muffinit

Voiko ihanammin päivä enää alkaa? Leppoisan viikonloppuaamiaisen tai -brunssin kruunaavat herkulliset aprikoosihillolla ja rusinoilla täytetyt italialaiset muffinit.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Muffinien taikina:

2 1/2 dl appelsiinimehua
2 1/2 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl hienoa merisuolaa
noin 12 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita

Muffinien täyte:

100 g appelsiininkuoripaloja
2 dl sultana­ tai tavallisia rusinoita
2 dl rommia
1 1/2 dl aprikoosihilloa
150 g pehmeää voita

Voiteluun:

1 kananmuna

Pinnalle:

tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää kylmän maidon joukkoon. Murenna hiiva kädenlämpöiseen liemeen. Lisää sokerit, suola ja osa vehnäjauhoista huolella vatkaten. Lisää loput jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa noin 10 minuutin ajan. Peitä taikina ja anna kohota peitettynä vedottomassa paikassa noin tunnin ajan.

2. Sekoita appelsiininkuoripalat, rusinat ja rommi kulhossa ja peitä kulho kelmulla. Anna maustua taikinan kohoamisen ajan.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi. Sekoita aprikoosihillo hedelmäseokseen. Levitä levylle ensin pehmeä voi. Jaa päälle hedelmä-hilloseos.

4. Kääri levy tiukalle rullalle. Leikkaa samankokoisiksi, noin 4 cm:n annospaloiksi. Nosta voidellulle muffinipellille leikkuupinnat ylöspäin. Anna kohota vuoissa 30 minuuttia.

5. Paista muffineja 200 asteessa 18–20 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä ja koristele muffinit tomusokerilla.

Vinkki: Vaivaa taikina jo illalla jääkaappiin. Kohota leivonnaiset huolella huoneenlämmössä ennen paistoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Herkkumuffineita aamupalalle ja brunssille:

pähkinäiset korinttimuffinit

Pähkinäiset korinttimuffinit

pekoni-taatelimuffinssit

Pekoni-taatelimuffinit

amerikkalaiset pähkinämuffinit

Amerikkalaiset pähkinämuffinit

Anna.fi: Yrttiset vuohenjuustomuffinit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Italialaiset muffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X