Voiko ihanammin päivä enää alkaa? Leppoisan viikonloppuaamiaisen tai -brunssin kruunaavat herkulliset aprikoosihillolla ja rusinoilla täytetyt italialaiset muffinit.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
22 annosta
Ainekset
Muffinien taikina:
2 ½ dl
appelsiinimehua
2 ½ dl
maitoa
50 g
hiivaa
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
hienoa merisuolaa
noin 12 dl
vehnäjauhoja
50 g
pehmeää voita
Muffinien täyte:
100 g
appelsiininkuoripaloja
2 dl
sultana tai tavallisia rusinoita
2 dl
rommia
1 ½ dl
aprikoosihilloa
150 g
pehmeää voita
Voiteluun:
1
kananmuna
Pinnalle:
tomusokeria
Valmistusohje
Italialaiset muffinit leivotaan helposti näin:
1. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää kylmän maidon joukkoon. Murenna hiiva kädenlämpöiseen liemeen. Lisää sokerit, suola ja osa vehnäjauhoista huolella vatkaten. Lisää loput jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa noin 10 minuutin ajan. Peitä taikina ja anna kohota peitettynä vedottomassa paikassa noin tunnin ajan.
2. Sekoita appelsiininkuoripalat, rusinat ja rommi kulhossa ja peitä kulho kelmulla. Anna maustua taikinan kohoamisen ajan.
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi. Sekoita aprikoosihillo hedelmäseokseen. Levitä levylle ensin pehmeä voi. Jaa päälle hedelmä-hilloseos.
4. Kääri levy tiukalle rullalle. Leikkaa samankokoisiksi, noin 4 cm:n annospaloiksi. Nosta voidellulle muffinipellille leikkuupinnat ylöspäin. Anna kohota vuoissa 30 minuuttia.
5. Paista muffineja 200 asteessa 18–20 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä ja koristele muffinit tomusokerilla.
Vinkki: Vaivaa taikina jo illalla jääkaappiin. Kohota leivonnaiset huolella huoneenlämmössä ennen paistoa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Italialaiset muffinit