Italiansalaatti
Italiansalaatti on monelle tuttu kaupan valmissalaatti. Itse tehtynä salaatti nousee luksusluokkaan. Maukas majoneesikastike sitoo ainekset yhteen. Nauti italiansalaatti lisukkeena tai tarjoa sitä buffetpöydässä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Italiansalaatti
- 150 g rakettispagettia tai sarvimakaronia
- 3 porkkanaa
- 1 hapahko omena
- 1 maustekurkku
- 200 g pakasteherneitä
- 150 g palvikinkkua kuutioituna
Italiansalaatti, kastike
- 1 ½ dl majoneesia
- 1 ½ dl ranskankermaa tai kermaviiliä
- ½ rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Italiansalaatti tehdään helposti näin:
1. Kuori ja suikaloi kolme porkkanaa tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Keitä porkkanasuikaleet sekä 150 gramma rakettispagettia tai sarvimakaronia pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
2. Kuori ja suikaloi yksi hapahko omena. Kuutioi yksi maustekurkku. Sulata 200 grammaa pakasteherneitä. Sekoita keitetty spagetti, porkkanat, herneet, omena, maustekurkku ja 150 grammaa kuutioitua palvikinkkua keskenään
3. Tee kastike. Sekoita 1 1/2 desilitraa ranskankermaa tai kermaviiliä, 1 1/2 desilitraa majoneesia, puoli ruokalusikallista sitruunamehua, yksi teelusikallinen sokeria, puoli teelusikallista suolaa sekä 1/4 teelusikallinen mustapippuria. Tarkista maku. Sekoita kastike varovasti salaattiainesten joukkoon.
4. Laita italiansalaatti jääkaappiin ja anna sen makujen tasaantua noin tunnin ajan.
Lue myös: Makaronisalaatti
Lue myös Anna.fi: Maukas makaronisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Italiansalaatti
on neki hyviä
Miksi joku kotona tehty olisi parempaa kuin ammattilaisen tarkkaan suunnittelema…..