Välimeren pastasalaatti
Maukas pastasalaatti maistuu lounaseväänä, illanistujaisissa, brunssilla ja juhlien noutopöydässä. Välimerellinen makupaletti ja raikas ulkonäkö takaavat salaatin suosion!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Välimeren pastasalaatti:
- 5 dl pienikokoista pastaa
- 200 g punaista makeaa suippopaprikaa
- 1 dl pilkottuja, aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 dl mustia, kivettömiä kalamataoliiveja
- 125 g pieniä mozzarellapalloja
Kastike
- 5 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- ¼ tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 1 ruukku rucolaa
- ½ ruukku basilikaa
Valmistusohje
Välimeren pastasalaatti valmistuu helposti näin:
1. Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta pois keitinvesi ja huuhtele pasta lopuksi kylmällä vedellä. Valuta huolella. Pilko paprikat pieniksi. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään.
2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastike salaatin joukkoon, ja kääntele ainekset kevyesti sekaisin.
3. Anna salaatin maustua viileässä tarjoiluun saakka. Revi juuri ennen tarjoilua joukkoon rucolasalaatti ja basilikanlehdet ja viimeistele Välimeren pastasalaatti niillä.
Vinkki: Tarjoa Välimeren pastasalaatti herkullisen, mausteisen kreikkalaistyyppisen leivän kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään mifu-pastasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Välimeren pastasalaatti