Kananpoika ja juurekset
Kananpoikaa juureksien kera on sunnuntairuokaa parhaimmillaan. Kananpojan kanssa uunissa muhineet perunat ja juurekset imevät itseensä rasvaisen mausteliemen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 2 Huttulan Kukon kokonaista Naapurin Maalaiskananpoikaa
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl (kaneli)hunajaa
- merisuolaa ja mustapippuria myllystä
- 2 kourallista tuoretta timjamia
- 1 tl savupaprikaa
- puolen sitruunan mehu
Pannulle
- 4 nippua sipulia
- kokonainen valkosipuli
- 300 g porkkanaa
- noin 10 perunaa
- 100 g selleriä
- 200 g palsternakkaa
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 1 tl savupaprikaa
- 2 sitruunaa
Valmistusohje
1. Halkaise kananpojat selkäpuoleltaan ja levitä uunipannulle. Sekoita mausteet ja sitruunamehu öljyyn, hiero seos lihan pintaan.
2. Kuori juurekset ja leikkaa lohkoiksi. Lado sipulit, valkosipulinkynnet, juurekset ja perunat pannulle. Sekoita mausteet öljyyn ja kaada seos kasviksille. Halkaise sitruunat ja aseta ne leikkuupinta pannun pohjaa vasten.
3. Kypsennä 175–asteisessa uunissa noin tunti välillä pannulle kertyvällä liemellä valellen.
Kokeile myös muita maukkaita kanaruokia: Provencelainen kananpoika Maalaiskananpoikapata Omenalla täytetty kananpoika Ruoka.fi: Kananpoikaa valkoviinissä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kananpoika ja juurekset