Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Karitsan kruunukyljykset

Varaa ruokailijaa kohden noin kolme karitsan kyljystä. Mehevät lihapalat viimeistellään maukkaalla yrttiseoksella. Tarjoa kyljykset vaikka pääsiäisaterialla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 1 ½ kg karitsan karetta ulkofileen kera
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
hammastikkuja
narua tai puuvillalankaa sitomiseen

Kuorrutus

nippu persiljaa
muutama rosmariinin lehti
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria
1 dl pinjansiemeniä
0.5 dl öjyä
3 rkl pestoa
1 rkl dijontäysjyväsinappia (Maille)

Valmistusohje

1. Poista ulkofileen kera leikatusta kyljysrivistä eli kareesta rasva ja kalvot. Puhdista luista jänteet ja kalvot veitsellä raapien. Mausta suolalla ja pippurilla. Kierrä kyljysrivi kruunuksi rullatun ulkofileen ympärille. Kiinnitä hammastikuilla. Jos paloja on useita, kierrä ne yhdeksi kruunuksi toistensa ympärille. Kuvan kruunussa on 3 karetta. Varaa henkeä kohden noin 3 kyljystä. Sido kruunu langalla tai narulla. Sisäkehää voi tukea foliopannalla, jotta kruunu pitää muotonsa. Suojaa luut käryämisen estämiseksi foliolla. Työnnä lihaisinpaan kohtaan lihalämpömittari.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta liha uunivuokaan ja nosta se kuumaan uuniin noin 10 minuutiksi.

3. Mittaa kuorrutuksen ainekset tehosekoittimeen, pyöräytä sitten tahnaksi.

4. Laske uunin lämpö 150 asteeseen. Poista foliot ja sivele mausteseos lihan pintaan. Kypsennä kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta. Kääri liha folioon ja anna sen tasaantua noin 15 minuuttia.

Katso myös nämä karitsareseptit:

Lampurin salaatti on ruokaisan maukasta

Lampurin salaatti

Karitsanpaisti

karitsanpotkat

Karitsanpotkat uunissa

Karitsan kyljykset

Karitsankyljykset

Karitsan paahtopaistia, tattirisottoa ja tummaa dijonkastiketta

Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karitsan kruunukyljykset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X