
Karitsanpihvit
Karitsanpihvit saavat makua inkiväärimarinadista, jossa ne saavat levätä yön yli. Marinoidut pihvit ruskistetaan pannulla ja kypsennetään uunissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Karitsanpihvit
- 8 karitsan paahtopaistia
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
- voita ja öljyä
Inkiväärimarinadi
- 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl ruokokidesokeria
- ripaus kuivattua chiliä
Valmistusohje
Karitsanpihvit valmistuvat näin:
1. Nuiji karitsan paahtopaistit voimallisesti ensin tasapaksuisiksi pihveiksi esimerkiksi pakastepussin sisällä.
2. Valmista marinadi. Kuori ja viipaloi inkivääri, sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset loppujen ainesten kanssa. Nosta karitsanlihat tukevaan pakastepussiin ja valuta joukkoon marinadi. Sulje pussi ja nosta viileään marinoitumaan vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Kääntele pussia välillä, jotta kaikki pihvit maustuvat tasaisesti.
3. Nosta karitsanpihvit tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Valuta pihvit marinadista ja pyyhi pinnat kuiviksi talouspaperilla. Paista pihvit voi-öljyseoksessa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
4. Nosta pihvit uunivuokaan ja aseta paksuimman pihvin keskiosaan paistomittari. Kypsennä karitsanpihvit 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 58-60- astetta. Mausta pihvit ja peitä foliolla. Anna pihvien vetäytyä 15 minuuttia.
Tarjoa karitsanpihvien kera rapeita perunapihvejä, seesamipapuja ja avokadoaiolia.
Kokeile myös muita maukkaita karitsareseptejä:
Grillattu karitsa kahdella tavalla
Karitsankyljykset
Karitsanpotkat uunissa
Ruoka.fi: Karitsan paahtopaisti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsanpihvit