Karitsanfilee ja mokka-suklaakastike
Kuulostaisiko mokkaisella suklaakastikkeella höystetty karitsanfilee hyvältä? Siinä tapauksessa tämä ohje on kuin sinulle luotu!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
Ainekset
Karitsanfilee
- 800 g karitsan ulkofileetä
- 1 iso granaattiomena
- mustapippuria
- suolaa
Karitsanfilee, paistaminen
- 2 rkl voita
- 2 rkl rypsiöljyä
Mokka-suklaakastike
- 2 purkillista valmista demi glace -kastikepohjaa
- 2 tl pikakahvijauhetta
- 3 palaa tummaa suklaata
Valmistusohje
Karitsanfilee ja mokka-suklaakastike valmistuvat helposti näin:
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
2. Halkaise granaattiomena ja purista siitä mehu sitruspuristimessa. Marinoi karitsanfilee mehussa tunnin ajan.
3. Kuivaa fileet, mausta suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa pari minuuttia kummaltakin puolelta. Jatka paistamista uunissa kymmenen minuutin ajan. Kaada paistinpannuun tilkka vettä ja käytä se kastikkeeseen.
4. Lämmitä kastikepohja, lisää kahvijauhe ja suklaapalat, sekoita hyvin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsanfilee ja mokka-suklaakastike