126686-lampaan_ulkofilee_ja_kahvis.jpg Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karitsanfilee ja mokka-suklaakastike

Kuulostaisiko mokkaisella suklaakastikkeella höystetty karitsanfilee hyvältä? Siinä tapauksessa tämä ohje on kuin sinulle luotu!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
5 annosta

Ainekset

Karitsanfilee

  • 800 g karitsan ulkofileetä
  • 1 iso granaattiomena
  • mustapippuria
  • suolaa

Karitsanfilee, paistaminen

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä

Mokka-suklaakastike

  • 2 purkillista valmista demi glace -kastikepohjaa
  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 3 palaa tummaa suklaata

Valmistusohje

Karitsanfilee ja mokka-suklaakastike valmistuvat helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2. Halkaise granaattiomena ja purista siitä mehu sitruspuristimessa. Marinoi karitsanfilee mehussa tunnin ajan.

3. Kuivaa fileet, mausta suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa pari minuuttia kummaltakin puolelta. Jatka paistamista uunissa kymmenen minuutin ajan. Kaada paistinpannuun tilkka vettä ja käytä se kastikkeeseen.

4. Lämmitä kastikepohja, lisää kahvijauhe ja suklaapalat, sekoita hyvin.

 

Lue lisää täältä:

Nopea rosmariinikaritsa

grillattu karitsa

Grillattu karitsa

Lampurin salaatti on ruokaisan maukasta

Lampurin salaatti

Karitsan paahtopaistia, tattirisottoa ja tummaa dijonkastiketta

Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike

Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla

Ruoka.fi: Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karitsanfilee ja mokka-suklaakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.