Keltainen pääsiäiskeitto
- Kasvis
Ainekset
- 3 porkkanaa
- pieni lanttu
- 1 palsternakka
- (pala selleriä)
- 2 bataattia
- 2 Rosamunda-perunaa
- purjon valkea osa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 l vettä
- 1 tl suolaa
- 250 g viherpippurin makuista koskenlaskija-sulatejuustoa
- 1-2 dl ruokakermaa
- ripaus valkopippuria
- ripaus muskottipähkinää
- kirveliä, persiljaa,timjamia tai ruohosipulia
- (chilipähkinöitä)
Valmistusohje
Samettinen pääsiäiskeitto syntyy soseuttamalla keitetyt ainekset.
- Kuori ja lohko kasvikset. Kaada kattilaan vettä sen verran, että juurekset peittyvät reilusti. Lisää suola. Keitä kypsiksi puolisen tuntia. Lisää joukkoon paloiteltu juusto.
- Soseuta keitto. Kaada keitto takaisin kattilaan. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Lisää tarvittaessa vettä. Korista pinta yrttimausteella, persiljalla tai ruohosipulilla. Keiton kaveriksi sopivat kirpakasti chilille maistuvat pähkinät.
Katso myös: Kasvissosekeitto
Keittoja kansainvälisistä katukeittiöistä
Terveelliset keitot – helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: 3 x kevyt ja edullinen keitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keltainen pääsiäiskeitto