Samettinen pääsiäiskeitto sopii pääsiäismenun kevyeksi ateriaksi tai esimerkiksi osana pääsiäisbrunssia. Makua keltaiseen keittoon tuo tuorejuusto sekä valkosipuli.

Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Keltainen pääsiäiskeitto

Ainekset

  • 3 porkkanaa
  • pieni lanttu
  • 1 palsternakka
  • (pala selleriä)
  • 2 bataattia
  • 2 Rosamunda-perunaa
  • purjon valkea osa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 250 g viherpippurin makuista koskenlaskija-sulatejuustoa
  • 1-2 dl ruokakermaa
  • ripaus valkopippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • kirveliä, persiljaa,timjamia tai ruohosipulia
  • (chilipähkinöitä)

Valmistusohje

Samettinen pääsiäiskeitto syntyy soseuttamalla keitetyt ainekset.

  1. Kuori ja lohko kasvikset. Kaada kattilaan vettä sen verran, että juurekset peittyvät reilusti. Lisää suola. Keitä kypsiksi puolisen tuntia. Lisää joukkoon paloiteltu juusto.
  2. Soseuta keitto. Kaada keitto takaisin kattilaan. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Lisää tarvittaessa vettä. Korista pinta yrttimausteella, persiljalla tai ruohosipulilla. Keiton kaveriksi sopivat kirpakasti chilille maistuvat pähkinät.

 

Katso myös: Kasvissosekeitto

Peruna-purjokeitto

Keittoja kansainvälisistä katukeittiöistä

Terveelliset keitot – helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 3 x kevyt ja edullinen keitto

Samettinen pääsiäiskeitto sopii pääsiäismenun kevyeksi ateriaksi tai esimerkiksi osana pääsiäisbrunssia. Makua keltaiseen keittoon tuo tuorejuusto sekä valkosipuli.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Keltainen pääsiäiskeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.