Tuttu kermalikööri Bailey's on suklaan kanssa huippu makupari. Kermalikööri maustaa kakkutaikinan lisäksi myös täytteen. Tämä kakku on tehty aikuiseen makuun.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20 annosta
Ainekset
Pohja:
1 ½ dl
kermalikööriä esim. Bailey's
2 dl
maitoa
1 ½ dl
tummaa, laadukasta sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 ½ dl
fariinisokeria
1 ¾ dl
öljyä
5 dl
vehnäjauhoja
2 ½ dl
sokeria
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
1 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
Täyte ja kuorrutus:
300 g
tummaa suklaata
¾ dl
vettä
¾ dl
kermalikööriä
½ dl
fariinisokeria
150 g
voita huoneenlämpöisenä
Kostutukseen:
3 rkl
maitoa
1 rkl
kermalikööriä
Valmistusohje
1. Tee ensin täyte ja kuorrutus. Rouhi 300 g tummaa suklaata ja jätä odottamaan. Laita kattilaan kuorrutteeseen tuleva vesi, kermalikööri, fariinisokeri ja voi. Lämmitä hitaasti. Kun voi on sulanut ja seos kiehahtaa, ota se heti pois levyltä ja lisää rouhittu suklaa. Heiluttele kattilaa niin, että suklaa peittyy nesteeseen ja anna sen seistä pöydällä rauhassa 2–3 minuuttia. Suklaa pehmenee tällä välin. Nyt voit sekoitella kuorrutetta varovasti, kunnes se on tasaisen näköistä. Jätä kattila jäähtymään huoneenlämpöön ja sekoittele varovasti vartin välein. Seos paksuuntuu jäähtyessään.
2. Leivo pohjat. Voitele kevyesti kolme pientä irtopohjavuokaa (16 cm). Kiehauta kermalikööri ja maito. Nosta kattila pois levyltä. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja fariinisokeri. Vispaa sekaisin. Sekoita joukkoon öljy. Se koita pohjan loput aineet keskenään. Sekoita kermaliköörikaakao kevyesti kuiviin aineisiin. Lisää munat ja sekoita vain sen verran, että kaikki aineet sekoittuvat juuri ja juuri ja kananmunien rakenne rikkoutuu hyvin. Kaada taikina kolmeen kevyesti voideltuun irtopohjavuokaan (16 cm). Paista 150 asteessa n. 37–42 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, pohjat ovat valmiit. Anna pohjien jäähtyä hyvin peiteltyinä.
3. Kostuta jäähtyneet pohjat kevyesti maito-kermalikööri -seoksella. Kun kuorrute on jäähtynyt ja paksuuntunut tarpeeksi, sen voi levittää kakun väliin ja päälle. Nosta yksi kakkupohja tarjoilulautaselle ja levitä pinnalle noin puolen sentin paksuinen kerros täytettä. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä päälle taas täytettä. Nosta päälle kolmas pohja ja kuorruta kakku kokonaan lopulla täytteellä
4. Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä. Jos pidät kakkua välillä jääkaapissa, ota se huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoilua, jotta suklaa ehtii pehmetä ja maut pääsevät oikeuksiinsa.
Vinkki: Nimitys nakukakku tulee englannin kielen sanoista naked cake. Se on ollut suuri hitti kakkuleipureiden keskuudessa jo useamman vuoden. Reunat voi jättää ”nakuiksi” eli ilman kuorrutusta ja päälle voi kasata rennon kasan täytettä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.
Suussasulavat suklaakakut leivot myös näillä ohjeilla:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermalikööri-suklaakakku