Kesäkurpitsa-sitruunahillo on monikäyttöinen. Se sopii paahtoleivän päälle tai kakkujen täytteeksi.
Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8 annosta
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Ainekset
1
keskikokoinen kesäkurpitsa
2
vihreää omenaa
1 dl
vettä
2
kanelitankoa
2
sitruunaa
2 ½ dl
hillosokeria
¼-½ tl
muskottipähkinää
Valmistusohje
1. Pese kesäkurpitsa, halkaise se ja poista pehmeä sisus siemenineen. Paloittele kattilaan. Kuori omenat, ota siemenkota pois ja paloittele.
2. Lisää kattilaan vesi ja kanelitangot. Keitä kypsäksi noin 15 minuuttia. Ota tangot pois ja soseuta sauvase koittimella tasaiseksi.
3. Pese sitruunat. Lisää soseen joukkoon 2 tl sitruunakuorta, puristettu mehu ja hillosokeri. Mausta muskottipähkinällä, lisää sitä ensin varovasti 1⁄4 tl. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa. Sekoita joukkoon hillosokeri.
4. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada puhtaisiin purkkeihin, jäähdytä ja säilytä kylmässä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa-sitruunahillo