Kesäkurpitsa-sitruunahillo

Kesäkurpitsa-sitruunahillo 

30
min
8 annosta
alle 30 min
Kesäkurpitsa-sitruunahillo on monikäyttöinen. Se sopii paahtoleivän päälle tai kakkujen täytteeksi.

Ainekset

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 vihreää omenaa
1 dl vettä
2 kanelitankoa
2 sitruunaa
2 1/2 dl hillosokeria
1/4-1/2 tl muskottipähkinää

Valmistusohje

1. Pese kesäkurpitsa, halkaise se ja poista pehmeä sisus siemenineen. Pa­loittele kattilaan. Kuori omenat, ota siemenkota pois ja paloittele.

2. Lisää kattilaan vesi ja kanelitan­got. Keitä kypsäksi noin 15 minuuttia. Ota tangot pois ja soseuta sauvase­ koittimella tasaiseksi.

3. Pese sitruunat. Lisää soseen jouk­koon 2 tl sitruunakuorta, puristettu mehu ja hillosokeri. Mausta muskot­tipähkinällä, lisää sitä ensin varovasti 1⁄4 tl. Tarkista maku ja lisää tarvittaes­sa. Sekoita joukkoon hillosokeri.

4. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuut­tia välillä sekoittaen. Kaada puhtai­siin purkkeihin, jäähdytä ja säilytä kylmässä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 15/17.

Lisää säilykkeitä kesäkurpitsasta:

Omenainen kesäkurpitsamarmeladi

Kesäkurpitsamarmeladi

kesäkurpitsachutney

Kesäkurpitsachutney

kesäkurpitsa-kurkkupikkelssi

Kesäkurpitsa-kurkkupikkelssi

Ruoka.fi: Keskurpitsarelissi

11.08.2017
Kaisa Nieminen
Jorma Marstio/Otavamedia