Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lammaspaisti

Lammaspaisti maustuu klassisesti yrteillä ja valkosipulilla. Paisti kannattaa maustaa jo edellisenä päivänä, jotta mausteet ehtivät imeytyä lihaan. Lammaspaistista tulee herkullisen valkosipulinen, kun teet lihan pintaan pieniä viiltoja ja työnnät niihin valkosipulinkynsiä. Lammaspaisti kypsyy meheväksi miedossa uunin lämmössä, noin 150 asteessa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lammaspaisti

  • 2-3 kg lammaspaisti
  • 1 kpl valkosipuli
  • timjamia
  • rosmariinia
  • minttua
  • suolaa
  • 1-2 rkl öljyä

Valmistusohje

Lammaspaisti valmistuu näin:

  1. Hienonna runsaasti mausteyrttejä öljytilkkaan ja hiero mausteseos lammaspaistin pintaan. Irrota valkosipulista kynnet, halkaise ne ja työnnä pieniin, paistiin pintaan viillettyihin koloihin. Jos lampaanpaisti on luuton, sido se. Peitä paisti kelmulla ja anna maustua vaikka seuraavaan päivään viileässä.
  2. Ota paisti ajoissa huoneenlämpöön. Laita uunivuokaan, ritilälle tai pannuun rosmariinin, timjamin tai mintun varsia ja nosta lammaspaisti yrttien päälle. Paina paistin paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari siten, että se ei ota luuhun kiinni. Kypsennä 125-150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 65-70 astetta. Kiedo kypsä lammaspaisti folioon ainakin 15 minuutiksi ennen leikkaamista.

Katso lisää lammasreseptejä:

Karitsanpaisti, maustettu yrteillä, sitruunalla ja valkosipulilla

Karitsanpaisti   Marokkolainen lammas  Yrttikuorrutettu karitsankruunu  Valkosipulikastike lampaalle

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pääsiäismenu modernin baabuskan tapaan – kokeile pashakääretorttua ja suussa sulavia hatsapuripiirakoita


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lammaspaisti

Mane69

Ihan turha resepti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.