leipäjuuri
Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Vehnäinen hapanleipäjuuri ja juurisämpylät

Hapanjuuri on kokenut uuden nousun. Yhä useampi leipoo juurella ruisleivät, mutta myös vaaleat vehnäleivät. Kukapa voisi vastustaa tuoretta itse tehtyä leipää tai sämpylöitä?

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hapanjuuri:

n. 400 g (30–35 asteista) keitettyä ja jäähdytettyä vettä
210 g luomutäysjyväruisjauhoja (jos haluat vain ruisjuuren, lisää jauhojen määrää ja jätä vehnä pois)
70 g luomutäysjyvävehnäjauhoja

Sämpylätaikina:

100 g aktiivista juurta
550 g vettä (30–35 asteista)
65 g hunajaa
700 g luomuvehnäjauhoa
100 g luomuspelttitäysjyväjauhoa
80 g leseitä tai siemeniä
12 g puhdistamatonta merisuolaa

Keskustelu

Ohjeessa on aika reipas määrä hunajaa. Vaikuttaa minusta turhan isolta määrältä ainakin meidän makuun 🙂

Kommentoi juttua: Vehnäinen hapanleipäjuuri ja juurisämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X