Vehnäinen hapanleipäjuuri ja juurisämpylät
Hapanjuuri on kokenut uuden nousun. Yhä useampi leipoo juurella ruisleivät, mutta myös vaaleat vehnäleivät. Kukapa voisi vastustaa tuoretta itse tehtyä leipää tai sämpylöitä?
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Hapanjuuri:
- n. 400 g (30–35 asteista) keitettyä ja jäähdytettyä vettä
- 210 g luomutäysjyväruisjauhoja (jos haluat vain ruisjuuren, lisää jauhojen määrää ja jätä vehnä pois)
- 70 g luomutäysjyvävehnäjauhoja
Sämpylätaikina:
- 100 g aktiivista juurta
- 550 g vettä (30–35 asteista)
- 65 g hunajaa
- 700 g luomuvehnäjauhoa
- 100 g luomuspelttitäysjyväjauhoa
- 80 g leseitä tai siemeniä
- 12 g puhdistamatonta merisuolaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vehnäinen hapanleipäjuuri ja juurisämpylät
Ohjeessa on aika reipas määrä hunajaa. Vaikuttaa minusta turhan isolta määrältä ainakin meidän makuun 🙂