Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkatäytteinen nakukakku

Mansikka-kermakakku on ajankohtaisimmillaan nakuna, ilman pohjan peittävää kuorrutetta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl jauhettua kardemummaa

Kostutus

  • noin 1 ½ dl maitoa, sitruunavettä, limonadia

Väliin

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
  • 1 dl valmista lemon curd -tahnaa
  • 1 l tuoreita mansikoita

Päälle

  • mansikoita
  • syötäviä kukkia
  • valmiita marenkeja

Valmistusohje

Mansikkatäytteinen nakukakku leivotaan näin:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti nostellen siivilän läpi vaahtoon.

2. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (20–22 cm.)

3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35–40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Jäähdytä.

4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin pohja ja laita kakkuvadille. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää notkistetun mascarponen sekaan. Leikkaa mansikoista kannat pois ja leikkaa neljään osaan. Levitä pohjalle lemon curdia, mansikoita ja päälle vaahtoa. Muista säästää pieni määrä vaahtoa kanteen. Laita keskimmäinen levy päälle, kostuta ja täytä. Laita lopuksi kansi päälle ja kostuta.

5. Anna kakun maustua kylmässä noin 30 minuuttia.

6. Levitä päälle loput vaahdosta ja koristele juuri ennen tarjoilua kokonaisilla mansikoilla, syötävillä kukilla ja murenna marenkeja päälle.

Lisää reseptejä: 

Marenkinen mansikkakääretorttu Mansikka-karviaischarlotte Ruoka.fi:  Marenki-suklaa-kinuskikakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkatäytteinen nakukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.