Yksinkertaisen ihana mantelileivos ei kaipaa seuraansa kuin pehmeää kermavaahtoa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
150 ghuoneenlämpöistä voita
21/2 dlsokeria
3 kananmunaa
21/2 dlmantelijauhetta
4 rklvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Kostutus
1 dlomenamehua
2 rklmantelilikööriä tai rommia
Mainos
Pinnalle
tomusokeria
Lisäksi
kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen samalla huolella vatkaten. Sekoita mantelijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon. Sekoita huolella tasaiseksi. Valuta taikina silikonisiin vuokiin. Kuvan leivokset on paistettu financiersuorakulmiomuoteissa, mutta voit myös käyttää tavallista muffinsi vuokaa.
2. Paista leivokset uunissa 175 asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoissa ja kumoa sitten ritilälle. Peitä vuoalla, jotta kosteus ei haihdu.
3. Sekoita kostutusliemen ainekset ja valuta leivosten pinnalle. Nosta tarjoiluvadille ja tarjoile heti lämpiminä. Jos tarjoilet leivokset myöhemmin, peitä ne kelmulla tai muovipussilla, jotta mehukkuus säilyy.
4. Siivilöi leivosten pinnalle koristeeksi tomusokeria, ja tarjoile löysäksi vatkatun kermavaahdon kanssa.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Mantelileivokset