Reseptit
30-60 min
12
Kiitos

Mantelileivokset

Yksinkertaisen ihana manteli­leivos ei kaipaa seuraansa kuin pehmeää kerma­vaahtoa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g huoneenlämpöistä voita
21/2 dl sokeria
3 kananmunaa
21/2 dl mantelijauhetta
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

1 dl omenamehua
2 rkl mantelilikööriä tai rommia

Pinnalle

tomusokeria

Lisäksi

kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää ka­nanmunat yksitellen samalla huolel­la vatkaten. Sekoita mantelijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keske­nään. Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon. Sekoita huolella tasaiseksi. Valuta taikina silikonisiin vuokiin. Kuvan leivokset on paistettu financier­suorakulmiomuoteissa, mutta voit myös käyttää tavallista muffinsi­ vuokaa.

2. Paista leivokset uunissa 175 as­teessa 20–25 minuuttia. Anna jääh­tyä hetki vuoissa ja kumoa sitten ritilälle. Peitä vuoalla, jotta kosteus ei haihdu.

3. Sekoita kostutusliemen ainekset ja valuta leivosten pinnalle. Nosta tar­joiluvadille ja tarjoile heti lämpiminä. Jos tarjoilet leivokset myöhemmin, peitä ne kelmulla tai muovipussilla, jotta mehukkuus säilyy.

4. Siivilöi leivosten pinnalle koris­teeksi tomusokeria, ja tarjoile löysäk­si vatkatun kermavaahdon kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 27/2016.

Manteli maistuu joulun leivonnaisissa:

mantelikakkuset

Mantelikakkuset

appelsiini-mantelikakut

Appelsiini-mantelikakut

mantelikakku

Mantelikakku

Ruoka.fi: Kreikkalaiset mantelipikkuleivät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mantelileivokset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X