Mantelikakku
Mantelikakku on mehevä kahvikakku, joka viimeistellään tomusokerikuorrutuksella, paahdetuilla mantelinlastuilla ja granaattiomenalla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Mantelikakku
- 200 g voita tai margariinia
- 150 g mantelimassaa
- 1 dl sokeria
- 3 munaa
- 50 g mantelijauhetta
- muutama tippa karvasmanteliöljyä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
pinnalle:
- 3 dl ruokotomusokeria
- tilkka vettä
- 1 dl paahdettuja mantelilastuja
- (granaattiomenan lohko)
Valmistusohje
Mantelikakku leivotaan helposti näin:
1. Ota voi huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.
2. Vaahdota voi, sokeri ja mantelimassaraaste. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhettu manteli ja karvasmanteli sekä keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
4. Kuorruta jäähtynyt kakku tomusokerista ja vedestä sekoitetulla kuorrutteella ja koristele kakku kuivassa paistinpannussa paahdetuilla mantelilastuilla.
Vinkki: Jos haluat, voit kostuttaa kakun kaatamalla vuokaan ½ desilitraa mantelilikööriä kakun hieman jäähdyttyä.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot ihanan manteli-luumupullan joulun kahvipöytään
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelikakku