Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Marinoitu kalasalaatti

Marinoitu kalasalaatti muistuttaa eteläamerikkalaista chevicheä. Sitruunaisen raikas kala-katkarapusalaatti maistuu, lounaalla sekä myös iltaruokana leivän ja kasvisten kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marinoitu kalasalaatti

1 kg kuorimattomia katkarapuja
500 g tuoretta kalaa
Mainos

marinadi:

tuoretta chiliä
tai chilitahnaa
2 kpl sitruunaruohoa
tai säilöttyä sitruunaruohoa
2 kpl valkosipulinkynttä
3 kpl kevätsipulia
tai purjon vihreitä lehtiä
0.5 dl limettimehua
tai sitruunamehua
1 rkl sitruunaöljyä
1 tl soijakastiketta
tai itämaista kalakastiketta
rouhittua mustapippuria
tuoreita korianterinlehtiä

Valmistusohje

Marinoitu kalasalaatti tehdään näin:

  1. Kuorineen pakastetut katkaravut ovat komeampia ja parempia kuin kuoritut. Tarkista rapujen kokoluokitus pakkauksesta. Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa, noin vuorokauden ajan. Perkaa sulaneet ravut: poista pää kiertävällä liikkeellä, riisu kuori. Säilytä kylmässä.
  2. Leikkaa kala pieniksi, ohuehkoiksi suikaleiksi. Lado kalapalat laakeaan kannelliseen astiaan.
  3. Sekoita marinadiainekset. Kaada mausteseos kalapalojen päälle ja anna raakakypsyä muutaman tunnin ajan tai yön yli jääkaapissa. Lisää katkaravut joukkoon tunniksi.
  4. Nosta kalapalat liemestä annosmaljoihin. Lado päälle katkarapuja. Korista annokset limettilohkolla ja korianterin lehdellä.
Marinoitu kalasalaatti

Marinoitu kalasalaatti kootaan annosmaljoihin ja tarjotaan katkarapujen kanssa. Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Kala tekee salaatista ruokaisan – katso 5 ohjetta!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marinoitu kalasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X