
Marinoitu kalasalaatti
Marinoitu kalasalaatti muistuttaa eteläamerikkalaista chevicheä. Sitruunaisen raikas kala-katkarapusalaatti maistuu, lounaalla sekä myös iltaruokana leivän ja kasvisten kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
Marinoitu kalasalaatti
- 1 kg kuorimattomia katkarapuja
- 500 g tuoretta kalaa
marinadi:
- tuoretta chiliä
- tai chilitahnaa
- 2 kpl sitruunaruohoa
- tai säilöttyä sitruunaruohoa
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 3 kpl kevätsipulia
- tai purjon vihreitä lehtiä
- 0.5 dl limettimehua
- tai sitruunamehua
- 1 rkl sitruunaöljyä
- 1 tl soijakastiketta
- tai itämaista kalakastiketta
- rouhittua mustapippuria
- tuoreita korianterinlehtiä
Valmistusohje
Marinoitu kalasalaatti tehdään näin:
- Kuorineen pakastetut katkaravut ovat komeampia ja parempia kuin kuoritut. Tarkista rapujen kokoluokitus pakkauksesta. Sulata katkaravut hitaasti jääkaapissa, noin vuorokauden ajan. Perkaa sulaneet ravut: poista pää kiertävällä liikkeellä, riisu kuori. Säilytä kylmässä.
- Leikkaa kala pieniksi, ohuehkoiksi suikaleiksi. Lado kalapalat laakeaan kannelliseen astiaan.
- Sekoita marinadiainekset. Kaada mausteseos kalapalojen päälle ja anna raakakypsyä muutaman tunnin ajan tai yön yli jääkaapissa. Lisää katkaravut joukkoon tunniksi.
- Nosta kalapalat liemestä annosmaljoihin. Lado päälle katkarapuja. Korista annokset limettilohkolla ja korianterin lehdellä.
Katso myös: Kala tekee salaatista ruokaisan – katso 5 ohjetta!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoitu kalasalaatti