Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Mozzarella-kanapannu

Kanaruoat ovat helppoja. Kokeile edullisia paistileikkeitä. Paistat pannulla vain värin, ja leike kypsyy uunissa. Balsamicokastike tuo ihanaa makeutta ja sopii hyvin mozzarellajuuston kumppaniksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Broilerit:

500 g kananpojan paistileikkeitä
4 rkl voita paistamiseen

Marinadi:

4 rkl öljyä
kourallinen tuoreita yrttejä esim. basilikaa, oreganoa ja timjamia
1 sitruunan puristettu mehu
1/4 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria

Balsamicokastike:

2 rkl fariinisokeria
1 dl tummaa balsamicoa

Lisäksi:

2 (à 125 g) mozzarellajuustopalloa
4 kypsää tomaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita marinadin ainekset. Kääntele paistileikkeet marinadissa.

2. Ruskista leikkeet voissa ja nosta sen jälkeen uunivuokaan. Kaada loput marinadista päälle. Paista 15 minuuttia, kerran leikkeitä kääntäen. Leikkeiden paistuessa valmista balsamicokastike pienessä kattilassa. Laita balsamico sekä fariinisokeri kattilaan ja keitä noin puoleen nesteen määrästä, noin 8–10 minuuttia.

3. Leikkaa mozzarellat ja tomaatit viipaleiksi. Asettele tomaatit leikkeiden päälle. Lusikoi rasvaa uunivuoasta päälle. Jatka paistamista 5 minuuttia ja lisää tomaattien päälle mozzarellaviipaleet. Nosta takaisin uuniin vielä 5 minuutiksi, jotta mozzarella sulaa. Lusikoi balsamicokastiketta annosten päälle ja tarjoile raikkaan salaatin tai riisin kanssa.

Ohje: Rouva Ässän seurassa

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/18.

Broileri kypsyy meheväksi uunissa:

sitruuna-broileri-oliivivuoka

Sitruuna-broileri-oliivivuoka

Yrttikuorrutettu_broileri

Yrttikuorrutettua broileria

gremolatabroileri

Gremolatabroileri

Ruoka.fi: Chimichurri-broileri

Keskustelu

Tosi hyvä ruoka! Oikaisin niin etten paistanut kanoja pannulla vaan laitoin suoraan uuniin, ei haitannut yhtään. Suosittelen!

Kommentoi juttua: Mozzarella-kanapannu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X