
Myskikurpitsakeitto
Myskikurpitsakeitto valmistetaan paahdetusta kurpitsasta ja sipuleista. Uunissa myskikurpitsan pähkinäinen, mehevä maku tiivistyy ja makeutuu. Pehmeän lämmittävää makua antaa currytahna.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Myskikurpitsakeitto
- 1 myskikurpitsa
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl keltaista currytahnaa
- 2 dl ruokakermaa
- 1-2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Myskikurpitsakeitto valmistuu helposti näin:
- Leikkaa myskikurpitsa neljään lohkoon ja poista siemenet. Kuori ja lohko kaksi sipulia. Kuori kolme valkosipulinkynttä.
- Nostele kurpitsa- ja sipulilohkot sekä valkosipulinkynnet pellille leivinpaperin päälle, kurpitsat kuoripuoli alaspäin. Valuta päälle kaksi ruokalusikallista öljyä ja mausta teelusikallisella suolaa.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsan sisus on pehmeää.
- Kumoa sipulit ja valkosipulit pelliltä kattilaan. Koverra kurpitsat kuorestaan joukkoon. Lisää viisi desilitraa vettä, murennettu kasvisliemikuutio ja kaksi ruokalusikallista keltaista currytahnaa. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia.
- Lisää kaksi desilitraa ruokakermaa ja yhdestä kahteen ruokalusikallista sitruunamehua. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Laimenna myskikurpitsakeitto tarvittaessa vedellä, jos se muuttuu liian paksuksi.
Vinkki! Tarjoa myskikurpitsakeitto tuoreiden sämpylöiden kera.
Lue myös Anna.fi: Paahdettu kurpitsakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Myskikurpitsakeitto