Rapean pekoniruudukon alta löytyy mehukas ja juustoinen sienipiirakan täyte.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta
Ainekset
taikina
3 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
1
kananmuna
1-2 rkl
maitoa tai vettä
täyte:
150-200 g
osteri- tai kuningasvinokkaita
1 oksa
tuoretta timjamia
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
3
kananmunaa
2 dl
kuohukermaa
2 dl
juustoraastetta, esim. Österbotten
170 g
pekonia
Valmistusohje
Osterivinokas-pekonipiirakka leivotaan helposti näin:
1. Sekoita taikinan ainekset joko monitoimikoneella tai käsin nyppimällä. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjapiirakkavuoan (22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Pilko sienet. Kypsennä sienet kuivalla pannulla omassa nesteessä, kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut. Nosta pannu syrjään ja riivi joukkoon mausteeksi timjaminlehdet. Lisää suola ja rouhittu mustapippuri.
3. Sekoita kanamunat ja kerma kulhossa, lisää joukkoon juustoraaste. Peitä piirakkapohja leivinpaperipalalla. Nosta päälle painoksi kuivattuja herneitä, papuja tai riisiä.
4. Paista piirakkapohjaa uunissa peitettynä ensin 200 asteessa 10 minuuttia. Poista painot ja paperi. Valuta muna-juustoseos piirakkapohjalle, ja levitä päälle sieniseos.
5. Asettele pekonit ristikoksi leivinpaperin päällä, ja kumoa varoen piirakan pinnalle. Pekonit saavat jäädä hieman piirakan reunojen yläpuolelle, koska se kutistuu paistettaessa. Jatka paistamista noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pekonit ovat kauniin ruskeita. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Osterivinokas-pekonipiirakka