Reseptit
30-60 min
4

Peruna-purjokeitto ja mallasmuru

Pienen budjetin peruna­purjokeitto nousee arjen luk­suskeitoksi mallas­murun ansiosta. Keittoa kannattaa valmistaa isompi satsi useammalle päivälle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Peruna-purjokeitto:

250 g (2 ison) purjon vaaleaa osaa
4 salottisipulia
20 g voita
500 g jauhoisia perunoita
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 tl suolaa
1 tl timjamia
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus rouhittua valkopippuria
4 dl kermaa

Mallasmuru:

1/2 dl vehnäjauhoja
4 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
1 dl kaljamallasrouhetta
50 g sulatettua voita

Valmistusohje

1. Halkaise purjon vaaleat osat ja huuhtele huolella. Viipaloi purjot ja sipulit. Pehmennä sipuleita kattilassa voissa 5–8 minuuttia, ja varo, etteivät ne pala tai saa väriä missään vaiheessa.

2. Kuori ja paloittele perunat ja lisää ne kattilaan, kun purjo ja sipuli ovat pehmenneet. Pehmennä perunoita kattilassa muutama minuutti.

3. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna keittopohjan kiehua hiljalleen kannen alla noin puolisen tuntia.

4. Sekoita kaikki mallasmurun ainekset huolella sulatetun voin kanssa kulhossa. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda 160 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia tai, kunnes muru on saanut vähän paahteisuutta pintaansa.

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta kevyesti suolalla, timjamilla ja pippureilla. Lisää kerma. Nauti kylmänä. Tai jos haluat syödä keiton kuumana, kuumenna keitto kerman lisäämisen jälkeen vielä nopeasti. Lisää mallasmurua peruna-purjokeiton pinnalle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 02/19.

Kasvisosekeitot ovat edullista kotiruokaa:

palsternakkakeitto

Palsternakkakeitto

Lanttusosekeitto

Lanttusosekeitto

Maa-artisokkakeitto mallasmurun kera

Maa-artisokkakeitto mallasmurun kera

Anna.fi: Pehmeä perunakeitto

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Peruna-purjokeitto ja mallasmuru

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X