Paistettu silli
Paistettu silli on yksinkertaista ja helppoa kesäruokaa. Sillifileet vaativat lioutuksen, mutta muuten ruoka on varsin helppotekoinen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Paistettu silli
- 4 kpl maustesillifileetä tyhjiöpakkauksissa
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl voita
Lisäksi:
- mustapippurirouhetta
- sipulisilppua
- 2 kpl avomaan kurkkua kuorittuna ja halkaistuna
- tilliä
- ruohosipulia
Valmistusohje
Paistettu silli tehdään näin helposti:
Paistettu silli valmistuu lähes vaivatta. Suurimman ajan vie sillifileiden liotus, mutta sekin tapahtuu lähes itsekseen. Varaa liotukselle aikaa noin tunti.
- Liota sillifileitä tunnin ajan runsaassa kylmässä vedessä, valuta ja kuivaa ne talouspaperiin.
- Kuumenna öljy ja voi pinnoitetussa paistinpannussa. Paista sillifileet hitaasti rasvassa molemmin puolin.
- Mausta fileet pippurilla ja sipulisilpulla ja nosta lautasille.
- Kuumenna pannulla lopuksi halkaistut avomaan kurkut. Nosta nekin lautasille.
- Tarjoa paistetun sillin lisänä keitettyjä uusia perunoita ja keitetyn munan (8 min.) puolikkaat sekä tummaa leipää, esimerkiksi Nauvon saaristolaisleipää.
Kaipaatko lisää silliherkkujen ohjeita? Kokeile helppoa sillihakkelusta, herkullista sillivatia tai juhlavaa silliä mätikastikkeella.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silli-peruna-alkupalat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paistettu silli