Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuuri-hampunsiemen-vuohenjuusto-hampurilaiset

Hampun- ja chiasiemenet tuovat rakennetta punajuuripihveihin. Klassikkoyhdistelmä punajuuri ja vuohenjuusto toimii aina, jopa hampurilaisen välissä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Hampurilaiset:

  • 4-6 täysjyväsämpylää

Punajuuripihvit

  • 3 punajuurta
  • 1 sipuli
  • 1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl chian siemeniä
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1-1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rosmariinia

Kastike

  • 1 pkt kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • 2 tl chilikastiketta (Sriracha)
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

lisäksi

  • 4 kiekkoa vuohenjuustoa
  • öljyä paistamiseen
  • rucolasalaattia

Valmistusohje

Punajuuri-hampunsiemen-vuohenjuusto-hampurilaiset valmistuvat näin:

1. Kuori punajuuret ja sipuli. Leikkaa pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki tehosekoittimeen ja aja sileäksi seokseksi. Lisää joukkoon hampunsiemenet, vesi ja chiasiemenet ja soseuta vielä hetki. Kaada kulhoon ja lisää loput aineet, sekoita kunnolla. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

2. Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pihvejä. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä pihvit varovasti ja paista vielä toiset 15 minuuttia.

3. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset. Leikkaa vuohenjuustosta noin sentin paksuinen viipale ja paista öljytyllä pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Pese salaatti. Halkaise sämpylä, laita pohjalle salaatinlehti, pihvi, vuohenjuustoa ja kastiketta. Tarjoile marinoidun punasipulin kanssa. Nauti esimerkiksi itsetehtyjen ranskalaisten kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/2017.

Lisää meheviä hampurilaisia:

silakkahampurilainen

Silakkahampurilainen

kasvishampurilainen

Kasvishampurilainen

rukiinen rapuhampurilainen

Rukiinen rapuhampurilainen

Ruoka.fi: Hyvän omantunnon hampurilainen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuri-hampunsiemen-vuohenjuusto-hampurilaiset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.