
Puolikuivatut tomaatit
Puolikuivatut tomaatit saavat herkullisen maun basilikalla ja valkosipulilla höystetysta marinadista. Käytä uunitomaatit salaatteihin tai vaikka vuohenjuustovoileipiin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Puolikuivatut tomaatit
- 500 g kirsikkatomaatteja
- 1 tl suolaa
mausteseos:
- 2 rkl sitruunaöljyä
- 1 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 1 ripaus sokeria
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 kourallinen silputtua basilikaa
- 2 kpl valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Puolikuivatut tomaatit tehdään näin:
Puolikuivatut tomaatit vaativat pienen esivalmistelun ja marinoinnin, mutta muuteen ne valmistuvat itsekseen uunissa.
- Pese ja halkaise tomaatit ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripota päälle suolaa ja anna puolikkaiden kuivua 100-asteisessa uunissa noin kolme tuntia.
- Sekoita sillä aikaa maustekastike ja kaada se puolikkaiden päälle kulhoon. Anna tomaattien maustua kastikkeessa pari tuntia. Käytä marinoidut ja puolivatut tomaatit salaatteihin ja koristeluun, esimerkiksi herkkusuun maksapatee– tai italialaistyyppisten vuohenjuustoleipien kanssa.
Saattaisit pitää myös paahdetuista halloumi-tomaateista.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Minimunakkaat ja tomaatit uunissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolikuivatut tomaatit