Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ratatouillevuoka

Klassikkoruoka, ratatouille, on muuttanut muotoaan. Viipaloidut kasvikset saavat muhia tomaattikastikepedillä uunissa. Vuoka maistuu hyvältä sellaisenaan tai grilliruokien lisuukkeena.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Ratatouillevuoka

  • 2 ½ dl tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl omenaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuoretta basilikaa
  • 1 tl Provencen yrttimausteseosta
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl chilijauhetta
  • 1 punasipuli
  • 1 iso kesäkurpitsa
  • 1 iso munakoiso
  • 3 isoa pihvitomaattia
  • öljyä voiteluun

Valmistusohje

1. Voitele uunivuoka. 2. Sekoita tomaattimurska, öljy ja etikka kulhossa. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi, basilika ja loput mausteet, sekoita hyvin. Kaada seos uunivuoan pohjalle.

3. Viipaloi punasipuli ohueksi ja vihannekset tasakokoisiksi.

4. Lado vihannekset vuorotellen vuokaan vieri viereen 2–3 riviin. Voitele vihannesten pinta öljyllä.

5. Paista vuokaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Tarjoa kuumana tai kylmänä esimerkiksi rapean leivän kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/18.

Kokeile ratatouille myös näin:

ratatouille

Ratatouille

ratatouille

Ratatouille

ratatouillerelissi

Ratatouillerelissi

Anna.fi: Grillattu ratatouillesalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ratatouillevuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.