Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sahramikalkkuna

Sahramikalkkuna sopii arkeen ja juhlaan. Se on mainio kinkun korvaaja pienissä perheissä tai sinkkutaloudessa. Kalkkunan liha on hyvin mureaa ja nopeasti kypsyvää. Aprikoosit ja sahramikastike tekevät sahramikalkkunasta sopivan tarjottavan joulupöytään.

Ainekset

Sahramikalkkuna

  • 4 kalkkunan sisäfileetä
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 4 tl Dijon-sinappia
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 pss (125 mg) sahramia
  • 2 rkl margariinia

kastike:

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 2 kpl salottisipulia
  • 4 kpl aprikoosia
  • 2 dl kevytkermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria

Valmistusohje

Sahramikalkkuna valmistuu näin.

  1. Hiero kalkkunafileisiin suolaa ja valkopippuria. Valele pintaan sinappia ja purista päälle sitruunanmehua.
  2. Sekoita keskenään jauhot ja sahrami. Pyörittele fileet seoksessa.
  3. Kuumenna ja ruskista fileet paistinpannussa margariinissa. Siirrä ne uunivuokaan.
  4. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Kuullota siinä kevyesti lohkotut sipulit ja aprikoosit. Lisää kerma ja mausteet sekoittaen ja anna kiehahtaa.
  5. Kaada kastike uunivuokaan fileiden päälle. Kypsennä kalkkunanfileitä 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa sahramikalkkuna esimerkiksi uunikurpitsan kanssa.

Vinkki: Jos haluat sahramikalkkunasta astetta keveämmän, hiero sen pintään mausteet, myös sahrami ja jätä panerointi kokonaan pois, kuten kuvan kalkkunassa.

Katso myös: Kalkkunarulla joulupöytään – onnistu valmistuksessa ja yllätä hittiohjeella

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kalkkuna-luumuvokki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sahramikalkkuna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.