Sahramikalkkuna
Sahramikalkkuna sopii arkeen ja juhlaan. Se on mainio kinkun korvaaja pienissä perheissä tai sinkkutaloudessa. Kalkkunan liha on hyvin mureaa ja nopeasti kypsyvää. Aprikoosit ja sahramikastike tekevät sahramikalkkunasta sopivan tarjottavan joulupöytään.
Ainekset
Sahramikalkkuna
- 4 kalkkunan sisäfileetä
- ripaus suolaa
- ripaus valkopippuria
- 4 tl Dijon-sinappia
- 2 rkl sitruunanmehua
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 pss (125 mg) sahramia
- 2 rkl margariinia
kastike:
- 1 rkl voita
- 1 rkl ruokosokeria
- 2 kpl salottisipulia
- 4 kpl aprikoosia
- 2 dl kevytkermaa
- ripaus suolaa
- ripaus valkopippuria
Valmistusohje
Sahramikalkkuna valmistuu näin.
- Hiero kalkkunafileisiin suolaa ja valkopippuria. Valele pintaan sinappia ja purista päälle sitruunanmehua.
- Sekoita keskenään jauhot ja sahrami. Pyörittele fileet seoksessa.
- Kuumenna ja ruskista fileet paistinpannussa margariinissa. Siirrä ne uunivuokaan.
- Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Kuullota siinä kevyesti lohkotut sipulit ja aprikoosit. Lisää kerma ja mausteet sekoittaen ja anna kiehahtaa.
- Kaada kastike uunivuokaan fileiden päälle. Kypsennä kalkkunanfileitä 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa sahramikalkkuna esimerkiksi uunikurpitsan kanssa.
Vinkki: Jos haluat sahramikalkkunasta astetta keveämmän, hiero sen pintään mausteet, myös sahrami ja jätä panerointi kokonaan pois, kuten kuvan kalkkunassa.
Katso myös: Kalkkunarulla joulupöytään – onnistu valmistuksessa ja yllätä hittiohjeella
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kalkkuna-luumuvokki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sahramikalkkuna