Sienipizza
Ainekset
Sienipizzan pohja:
Täyte:
Valmistusohje
1. Tee ensin sienipizzan pohja. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan, kunnes taikina on tasainen ja irtoaa kulhon reunoilta.
2. Peitä taikina ja anna levätä lämpimässä paikassa noin 2 tuntia tai kunnes taikina on kohonnut noin kolmanneksen.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä kaksi pizzapohjaa jauhojen avulla.
4. Paista pohjat kuumalla pellillä mahdollisimman kuumassa uunissa 250–270 asteessa kunnes pohja on puolikypsä.
5. Lisää täytteet. Levitä ensin smetana ohuena kerroksena, sitten punasipuli, sienet ja raastettu juusto. Jatka pizzojen paistoa, kunnes juusto on saanut herkullisen paistopinnan.
6. Ota uunista ja lisää lopuksi päälle lihasiivut ja siankärsämö.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/18.
Maista myös näitä syksyisiä sieniherkkuja:
Kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka
Rustiikkinen portobellopiirakka
Anna.fi: Pizza Bianca: ranskankermaa, artisokkaa ja herkkusieniä
Keskustelu
Kommentoi juttua: Sienipizza