Reseptit
yli 60 min

Sienipizza

Sienipizza syntyy suomalaisista raa­ka­aineista. Täyt­teessä on tatteja, Viinitarhurin juus­toa ja ohuita kyl­mäsavupeura­ leikkeleitä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sienipizzan pohja:

2 dl vettä
10 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
noin 3-4 dl vehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja

Täyte:

1 dl smetanaa
1 punasipuli ohuina renkaina
noin 300 g voissa paistettuja tatteja
100 g Viinitarhurin juustoa tai muuta vahvaa juustoa
100 g kylmäsavustettua peuraa tai muuta lihaa ohuina viipaleina
kourallinen tuoretta tai kuivattua siankärsämöä

Valmistusohje

1. Tee ensin sienipizzan pohja. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan, kunnes taikina on tasainen ja irtoaa kulhon reunoilta.

2. Peitä taikina ja anna levätä lämpimässä paikassa noin 2 tuntia tai kunnes taikina on kohonnut noin kolmanneksen.

3. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä kaksi pizzapohjaa jauhojen avulla.

4. Paista pohjat kuumalla pellillä mahdollisimman kuumassa uunissa 250–270 asteessa kunnes pohja on puolikypsä.

5. Lisää täytteet. Levitä ensin smetana ohuena kerroksena, sitten punasipuli, sienet ja raastettu juusto. Jatka pizzojen paistoa, kunnes juusto on saanut herkullisen paistopinnan.

6. Ota uunista ja lisää lopuksi päälle lihasiivut ja siankärsämö.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/18.

Maista myös näitä syksyisiä sieniherkkuja:

suppilovahvero-savuporopizza

Suppilovahvero-sienipizza

kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka

Kantarelli-omena-gruyerejuustopiirakka

portobellopiirakka

Rustiikkinen portobellopiirakka

Anna.fiPizza Bianca: ranskankermaa, artisokkaa ja herkkusieniä

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sienipizza

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X