Paistettu sorsa ja punajuuret saavat kavereikseen metsäisiä makuja suppilovahveroista ja tyrnimarjoista. Yhdestä sorsasta riittää kahdelle ruokailijalle.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta
Munaton
Ainekset
Sorsaa ja punajuurta:
2
sorsaa
25 g
voita
5 dl
punaviinikastikepohjaa (esim. Puljonki)
1 ½ dl
vettä
1 ½ tl
hienoa merisuolaa
4
punajuurta
1
sipuli
300 g
suppilovahveroita
1-2 dl
tuoreita marjoja, esim. tyrniä
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuivaa sorsat. Leikkaa koivet ja rintalihat irti rintalastaa pitkin. Leikkaa sorsan ranka paloiksi ja ruskista pannulla voissa koipien kanssa.
2. Kiehauta kattilassa punaviinikastikepohja. Nosta joukkoon ruskistetut sorsan rangat ja koivet. Lisää vesi ja anna hautua niin, että koivet ovat kypsiä. Siivilöi liemi ja tarkista maku. Nosta koivet talteen.
3. Kypsennä pestyt punajuuret kuorineen nuotion hiilloksessa kypsiksi. Aikaa kuluu koosta riippuen noin 30 minuuttia.
4. Paista paloiteltu sipuli ja puhdistetut sienet pannulla voissa. Lisää lopuksi pannulle tyrnit. Paista pannulla myös sorsan maksa ja sydän. Paahda sorsan rintalihat nuotionhiilloksen päällä ritilällä, ensin nahkapuolelta rapeiksi ja nahattomalta puolelta kevyesti. Paahda hiilloksella myös sorsan koivet.
5. Anna rintalihojen vetäytyä peitettynä ennen leikkausta. Kuori punajuuret ja tarjoile sorsan, sipuli-sienihöysteen ja punaviinikastikkeen kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sorsaa ja punajuurta