Reseptit
30-60 min
4

Sorsaa ja punajuurta

Paistettu sorsa ja punajuuret saavat kavereikseen metsäisiä makuja suppilovahveroista ja tyrnimarjoista. Yhdestä sorsasta riittää kahdelle ruokailijalle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sorsaa ja punajuurta:

2 sorsaa
25 g voita
5 dl punaviinikastikepohjaa (esim. Puljonki)
1 1/2 dl vettä
1 1/2 tl hienoa merisuolaa
4 punajuurta
1 sipuli
300 g suppilovahveroita
1-2 dl tuoreita marjoja, esim. tyrniä

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuivaa sorsat. Leikkaa koivet ja rintalihat irti rintalastaa pitkin. Leikkaa sorsan ranka paloiksi ja ruskista pannulla voissa koipien kanssa.

2. Kiehauta kattilassa punaviinikastikepohja. Nosta joukkoon ruskistetut sorsan rangat ja koivet. Lisää vesi ja anna hautua niin, että koivet ovat kypsiä. Siivilöi liemi ja tarkista maku. Nosta koivet talteen.

3. Kypsennä pestyt punajuuret kuorineen nuotion hiilloksessa kypsiksi. Aikaa kuluu koosta riippuen noin 30 minuuttia.

4. Paista paloiteltu sipuli ja puhdistetut sienet pannulla voissa. Lisää lopuksi pannulle tyrnit. Paista pannulla myös sorsan maksa ja sydän. Paahda sorsan rintalihat nuotionhiilloksen päällä ritilällä, ensin nahkapuolelta rapeiksi ja nahattomalta puolelta kevyesti. Paahda hiilloksella myös sorsan koivet.

5. Anna rintalihojen vetäytyä peitettynä ennen leikkausta. Kuori punajuuret ja tarjoile sorsan, sipuli-sienihöysteen ja punaviinikastikkeen kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/18.

Lisää syksyisiä riistaruokia:

sorsapaistit

Sorsapaisti

sorsaa appelsiinikastikkeessa

Sorsaa appelsiinikastikeessa

täytetyt kyyhkyt uunipadassa

Täytetyt kyyhkyt uunipadassa

Anna.fi: Oluessa haudutettu omenainen sorsa

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sorsaa ja punajuurta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X