Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika

Kokonainen siika kypsyy suolakuoren sisällä omassa mehussaan upea-aromiseksi kalapöydän keskipisteeksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika:

1 kg:n kokonainen siika perattuna
1 kg karkeaa tai hienoa merisuolaa
1 dl vettä

Lisäksi

1 pieni sitruuna
nippu tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1. Huuhtele ja kuivaa siika huolella. Sekoita suola ja vesi kulhossa kosteaksi seokseksi.
  2. Nosta kala leivinpaperoidulle uunipellille. Pese ja viipaloi sitruuna ja nosta viipaleet timjaminoksien kanssa kalan sisään.
  3. Levitä suola paksuksi kerrokseksi kalan pinnalle niin, että pyrstön päälle tulee hieman paksumpi kerros. Näin pyrstö kypsyy samaan tahtiin kuin loppu kalasta.
  4. Kypsennä uunissa 250 asteessa 25 minuuttia. Kopsauta suolakuori tarjolle tuotaessa rikki ja harjaa suola kalan pinnalta pullasudilla.

Kokonainen siika taipuu moneksi:
Grillattu siika
Suolaan haudattu siika
Uunissa paahdettu rosmariinisiika
Ruoka.fi: Intialainen siika

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suolakuoressa kypsennetty kokonainen siika

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X