Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaattirelissi

Tomaattirelissi on monipuolinen lisuke niin kesän grillipöytään, kuin muidenkin liharuokien kaveriksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 500 g tomaatteja
  • 1 iso sipuli
  • 1-2 valkosipulia
  • 1 ½ dl hillosokeria
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus chilihiutaleita
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kalttaa ensin tomaatit. Viillä tomaattien päihin ristikkäisviillot ja kasta 10–15 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta kylmään veteen ja vedä tomaattien kuoret pois. Poista kova kannat ja kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Valuta ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes tomaateista irtoaa kunnolla nestettä.

2. Lisää hillosokeri ja etikka sekä mausteet samalla sekoittaen. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Purkita huolellisesti pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Peitä kansilla ja jäähdytä. Säilytä jääkaapissa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/18.

Tomaatit voi säilöä myös näin:

tomaattimarmeladi

Tomaattimarmeladi

kesäinen tomaattihillo

Kesäinen tomaattihillo

uunikuivatut tomaatit

Uunikuivatut tomaatit

Anna.fi: Öljyyn säilötyt kuivatut tomaatit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattirelissi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.