
Yorkshire pudding eli Yorkshiren vanukkaat
Yorkshire pudding eli Yorkshiren vanukkaat pullistelevat muhkeina englantilaisten pöydissä sunnuntai-aterioilla. Yorkshiren vanukkaat muistuttavat pieniä pannukakkuja ja ne nautitaan perinteisellä englantilaisella päivällisellä paistin ja kastikkeen kanssa, mutta muuntuvat ne brittein saarilla esimerkiksi kokonaisen täytetyn kalkkunan kavereiksikin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Yorkshire pudding eli Yorkshiren vanukkaat
- 4 kananmunaa
- 2 ½ dl täysmaitoa
- 3 rkl vettä
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
Paistovuokiin
- rypsiöljyä
Valmistusohje
Yorkshire pudding eli Yorkshiren vanukkaat tehdään näin helposti:
1. Laita uuni ensin kuumenemaan 200-asteeseen. Sekoita sitten kulhossa munat, maito ja vesi sekaisin. Lisää muna-maitoseoksen joukkoon vehnäjauhot ja suola ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
2. Kuumenna muffinipellin jokaisessa kolossa loraus öljyä. Kuumenna vuokaa uunissa niin, että öljy jo hieman savuaa.
3. Täytä 3⁄4 vuoista taikinalla. Paista vanukkaita 200-asteisessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes vanukkaat ovat kohonneet ja kauniin kullanruskeat. Paistoaika riippuu uunin tehosta. Älä avaa uunia paiston aikana.
4. Tarjoa Yorkshire pudding englantilaisittain paahtopaistin tai komeasti joulupöydässä täytetyn kokonaisen kalkkunan kanssa.
Lue myös; Näin tehdään englantilainen omena-chutney
Lue myös Anna.fi: Englantilainen hedelmäkakku saa uudet muodot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yorkshire pudding eli Yorkshiren vanukkaat