Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yorkshire pudding eli Yorkshiren vanukkaat

Yorkshire pudding eli Yorkshiren vanukkaat pullistelevat muhkeina englantilaisten pöydissä sunnuntai-aterioilla. Yorkshiren vanukkaat muistuttavat pieniä pannukakkuja ja ne nautitaan perinteisellä englantilaisella päivällisellä paistin ja kastikkeen kanssa, mutta muuntuvat ne brittein saarilla esimerkiksi kokonaisen täytetyn kalkkunan kavereiksikin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Yorkshire pudding eli Yorkshiren vanukkaat

  • 4 kananmunaa
  • 2 ½ dl täysmaitoa
  • 3 rkl vettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa

Paistovuokiin

  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Yorkshire pudding eli Yorkshiren vanukkaat tehdään näin helposti:

1. Laita uuni ensin kuumenemaan 200-asteeseen. Sekoita sitten kulhossa munat, maito ja vesi sekaisin. Lisää muna-maitoseoksen joukkoon vehnäjauhot ja suola ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.

2. Kuumenna muffinipellin jokaisessa kolossa loraus öljyä. Kuumenna vuokaa uunissa niin, että öljy jo hieman savuaa.

3. Täytä 3⁄4 vuoista taikinalla. Paista vanukkaita 200-asteisessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes vanukkaat ovat kohonneet ja kauniin kullanruskeat. Paistoaika riippuu uunin tehosta. Älä avaa uunia paiston aikana.

4. Tarjoa Yorkshire pudding englantilaisittain paahtopaistin tai komeasti joulupöydässä täytetyn kokonaisen kalkkunan kanssa.

Lue myös; Näin tehdään englantilainen omena-chutney

Lue myös Anna.fi: Englantilainen hedelmäkakku saa uudet muodot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yorkshire pudding eli Yorkshiren vanukkaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.