Epäsuora grillaus sopii suurille lihapaloille

Jos haluat kypsentää grillissä kokonaisen lihapalan, esimerkiksi fileen tai broilerin tai vaikkapa ison kalan, käytä niin sanottua epäsuoraa grillausmenetelmää.

Asettele hiilet grillin sivuja vasten ja pane keskelle grilliä alumiinifoliovuoka, johon lihasta tai kalasta tippuva neste kerääntyy.

Peitä grilli kannella ja anna ruoan kypsyä ikään kuin uunin lämmössä. Älä availe kantta turhaan kypsymisen aikana.

Epäsuorassa grillauksessa kypsymislämpötila on tavallista grillausta matalampi, joten liha kypsyy tasaisesti pinnan kärähtämättä. Grillattavia ruokia ei tarvitse käännellä kypsennyksen aikana.

Jos haluat kalaan tai lihaan savun makua, ripottele hiilille savulastuja ennen grillaamisen alittamista.

Lisää grillivinkkejä:
Grillaajan muistilista
Parhaat marinadit grillamiseen
Grillin osto-opas
Ulkogrilli puhtaaksi
Ruoka.fi: Lihan grillausvinkit

Kuvat: Jorma Marstio

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Epäsuora grillaus sopii suurille lihapaloille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X