Gluteeniton täytekakku x 5

Kokosimme yhteen viisi vastustamatonta täytekakkua, jotka sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavan juhlapöytään. Näitä kakkuja tekee mieli maistaa, vaikkei erikoisruokavaliota noudattaisikaan!

Raikkaassa rahkakakussa on ohut, gluteenittomista kekseistä helposti syntyvä pohja ja kerros sekä punaista että valkoista rahkatäytettä. Limetti ja tuoreet mansikat tuovat makeaan kakkuun raikkautta.

Mustaherukka-juustokakun pohjan voi tehdä ohjeen mukaan kookos- ja mantelijauhoista tai rahkakakun tapaan gluteenittomista kekseistä. Marjaisan kakun täyte sekoitetaan kermasta, mascarponejuustosta ja mustaherukkasoseesta. Halutessaan kakun voi koristella kiilteellä ja tuoreilla marjoilla.

Sitruunatäytekakkua varten ei tarvitse metsästää gluteenittomia erikoisjauhoja, sillä kakkupohja tehdään kaikille leipureille tutuista perunajauhoista. Raikas kakku täytetään sitruunakiisselillä ja koristellaan omatekoisella mantelinugaalla.

Myös gluteenittoman suklaatäytekakun pohjaan käytetään perunajauhoja. Kakku sopii paitsi gluteenittomaan myös laktoosittomaan ruokavalioon, kun käyttää leivontaan vain laktoosittomia tuotteita. Täyteläinen suklaakakku täytetään aprikoosihillolla sekä suklaisella rahka-kermahyytelöllä ja kuorrutetaan suklaalla.

Gluteenittomia tarjottavia suunnitellessa kannattaa pitää mielessä myös marenkipohjaiset leivonnaiset, jotka ovat usein luontaisesti gluteenittomia. Esimerkiksi marengista, tuoreista marjoista tai hedelmistä ja kermavaahdosta koottu pavlova on aina varma valinta niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksikin.

Lisää ideoita leivontaan:

Gluteenittomat leivonnaiset
Gluteeniton leipä x 8
Suolainen piirakka juhliin x 10
Täytekakku kevään juhliin x 7
Ruoka.fi: Gluteenittomat leivonnaiset

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton täytekakku x 5

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X