Kirsikkahillo on täydellistä juustojen kanssa – poimi parhaat vinkit ja maustamisideat hilloamiseen

Itse tehty kirsikkahillo on kerrassaan valloittava herkku. Poimi vinkit ja maustamisideat kesän parhaimpiin kirsikkahilloihin.

Tuoreet kirsikat ovat monelle yksi kesän parhaita antimia. Kirsikkahillo on oiva tapa säilöä marjat, niistä voi nauttia myös pimenevinä syysiltoina. 

Lue myös: Näin onnistut hillon teossa: Ota haltuun hillon peruskaava ja parhaat hilloreseptit

Ajatus joulusta keskellä kauneinta kesää saattaa huvittaa, mutta kirsikkahillon voi keittää myös joululahjaksi läheisille tai itselle. Syvän punainen kirsikkahillo on nimittäin iloinen ilmestys joulupöydän juustotarjottimella ja kerrassaan koukuttavaa erityisesti brie-juuston kanssa.

Vähintään yhtä hyvää kirsikkahillo on myös täytekakkujen ja kääretorttujen välissä sekä piirakoiden täytteenä, aamupuuron päällä, jogurtin höysteenä sekä tietenkin lettujen kanssa tai vaniljajäätelön vierellä. 

Näin irrotat kirsikan kivet

Ikävin vaihe kirsikkahilloa tehdessä on kivien poisto. Toimiva, hauska ja nerokas kikka on napata kirsikka peukalon ja etusormen väliin tai asettaa se vaikkapa juomapullon suuaukolle ja painaa kivi ulos paksuhkon tikun, kuten syömäpuikon tai vaikkapa tukevan mehupillin avulla. Työtaso kannattaa suojata liinalla, niin välttyy ylimääräisiltä sotkuilta ja roiskeilta. 

Toinen tapa on tietysti puolittaa kirsikat ja kaivaa kivet pois, jos kirsikoita ei välttämättä halua pitää kokonaisina.

Muutoin kirsikkahillon keittäminen on ihanan helppoa. Muista vain hyvä hygienia: Käytä puhtaita työvälineitä ja purkita kirsikkahillo steriloituihin, etiketeillä varustettuihin lasipurkkeihin.

Lue myös: Marttojen vinkkilista hillonkeittäjälle – näin onnistut hillon valmistuksessa!

kirsikkahillopurkit

Kirsikkahillon helppo perusohje

Tässä helppo perusohje kirsikkahillon valmistukseen. Käytännössä hilloaminen tapahtuu keittämällä kattilassa kirsikoita ja hillosokeria noin puoli tuntia. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että puolta kiloa kirsikoita kohden tarvitaan 250 g hillosokeria, tilkka nestettä sekä mieleisiä makuaineita.

Mausta kirsikkahillo esimerkiksi kanelilla, sitruunalla tai limetillä, parilla tipalla karvasmanteliöljyllä tai lorauksella jotain alkoholijuomaa, kuten appelsiini- tai mantelilikööriä. Tai tee kuten ohjeessa ja lisää mausteeksi vaniljaa sekä rommia tai balsamiviinietikkaa. Makeat kirsikat ja happaman aromikas etikkakastike ovat yhdessä huikean hyviä.

Ohje: Helppo kirsikkahillo

Sveitsiläinen kirsikkahillo aikuiseen makuun

Sveitsiläinen hillo saa makunsa mantelilikööristä, parista tipasta karvasmanteliöljyä sekä aromikkaasta ruokosokerista. Kirsikoiden annetaan ensin mehustua mausteiden kanssa kylmässä pari tuntia ja ne keitetään hilloksi vasta sitten. 

Aikuisten makuun maustettu hillo on huikean hyvää jäätelön kanssa sekä suklaisten täytekakkujen välissä ja piirakoiden täytteenä.

sveitsiläinen kirsikkahillo

Ohje: Sveitsiläinen kirsikkahillo

Kirsikkahillo chiansiemenillä ja vaniljalla 

Kokeile laittaa kirsikkahilloon myös chiasiemeniä! Vaniljainen chia-kirsikkahillo keitetään normaaliin tapaan, mutta lopuksi joukkoon lisätään 1 dl chiasiemeniä. Rutkasti muun muassa kalsiumia ja magnesiumia sisältävät pikkuruiset chiansiemenet imevät itseensä nestettä, jolloin muodostuu herkullinen hyytelö. 

vaniljainen chia-kirsikkahillo

Ohje: Vaniljainen chia-kirsikkahillo

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirsikkahillo on täydellistä juustojen kanssa – poimi parhaat vinkit ja maustamisideat hilloamiseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X