Mokka maistuu jälkiruoissa – herkullisia ohjeita kahvin ystävälle

Pikakahvijauhe tarjoaa pehmeän täyteläisen makumaailman erilaisiin jälkiruokiin. Valmista juhlavat herkut ja hurmaa vieraat mokkaisilla mauilla!

Aikuiseen makuun sopiva affogato espresso-kinuskikastikkeella kruunaa täydellisen aterian. Kekseliäs jälkiruoka yhdistelee kuumia ja kylmiä elementtejä: Vaniljajäätelöpallo saa ylleen kuumaa espressoa, joka sulattaa jäätelön ihanan pehmeäksi. Espressojauheella maustettu kinuski tuo lisää mokkaisuutta annokseen ja tilkka mantelilikööriä täydentää kokonaisuuden. Kahvin ystävän suosikkijälkiruoka ei takuulla jätä ketään kylmäksi!

kahvijäätelöä ja espressogranolaa

Jäätelökone pääsee töihin, kun jälkiruoaksi loihditaan kahvijäätelöä ja espressogranolaa. Kuohukermasta, keltuaisista ja sokerista valmistetaan perinteinen jäätelömassa, joka maustetaan espressojauheella. Granolaa varten kahvi-öljyseoksella valellut kaura- ja kookoshiutaleet paahdetaan rapeiksi uunin lämmössä. Jäähtynyt granola ripotellaan jäätelöstä pyöriteltyjen pallojen päälle ja lusikoidaan parempiin suihin.

suklaa-mokkabrulée

Suklaa ja kahvi muodostavat täydellisen makuparin suklaa-mokkabrûléeseen. Nimikkoainekset lisätään brûléemassan joukkoon ja seos jaetaan pieniin annosvuokiin. Vesihauteessa kypsennetyt brûléet saavat mielellään vetäytyä seuraavan päivään, jolloin ne viimeistellään täyteen kukoistukseensa sokerin avulla. Aromikas ruokokidesokeri paahdetaan jälkiruokien pintaan kaasupolttimen tai uunin grillivastusten avulla. Lopputuloksena on rapsahtava pinta, joka kätkee sisäänsä kermaisen ihanuuden.

Lisää jälkiruokaideoita:
Jälkiruokia helposti ja nopeasti
Puolukka piristää jälkiruokia
Kesän helpot ja nopeat jälkiruoat – klassikoita ja trendiherkkuja
Kotitekoinen jäätelö x 5
Kerroskiisseli x 4
Ruoka.fi: Ruusuvesisorbetti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mokka maistuu jälkiruoissa – herkullisia ohjeita kahvin ystävälle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X