Kevään parhaat kakut ja leivonnaiset x 10

Hedelmäiset täytekakut ja muut leivonnaiset tuovat kevään juhlapöytään raikkaan tuulahduksen. Kotilieden lukijakilpailun parhaat herkkuleivonnaiset sulattavat taatusti juhlaväen makuhermot.

sitruskakku

Täytekakkumainen sitruskakku hurmaa sitruksisen raikkaalla maullaan ja mehukkaalla koostumuksellaan.

Sitruksinen kolokakku valloittaa modernilla ulkonäöllään ja pirteällä limetin maullaan. Kekseliäiden täytekolojen juju paljastuu kakkua leikatessa. Kakun voi tarjota myös kauniina annospaloina.

appelsiinikakku

Appelsiini-passionkakku on näyttävä kerroskakku, jonka voi valmistella hyvissä ajoin ja koota vasta vieraiden saapuessa. Hieman sitkeiden mantelimarenkipohjien väliin lusikoidaan appelsiinilla ja passionhedelmällä maustettua kreemiä ja koko komeus viimeistellään kermavaahdolla ja tuoreilla hedelmillä.

Juustokakkumainen tyrnihyytelökakku on todellinen makupommi, jossa tyrniä käytetään nerokkaasti niin pohjassa, täytteessä kuin auringonkeltaisessa kiillepinnassakin.

hedelmäkakku

Eksoottinen hedelmä-valkosuklaakakku on herkullinen tarjottava. Täytteen yllättävä makuyhdistelmä syntyy kuivatuista marjoista, valkosuklaasta ja manteliliköörillä maustetusta kermaseoksesta. Tuoreet hedelmät pääsevät oikeuksiinsa kakun koristelussa.

Torttuja ja piirakoita

Päärynä-puolukkatorttu on yksinkertaisuudessaan maukas piirakka, joka miellyttää puhtaalla maullaan. Torttuun voi hyvin käyttää pakastimen uumeniin unohtuneet puolukat.

mangotorttu

Mango-kanelitorttu täytetään mangolla ja vaniljakreemillä, joka saa yllättävän twistin kanelista. Amerikkalaiseen tyyliin vivahtava, marengilla kuorrutettu torttu lumoaa kaikki, jotka rakastavat todella makeaa.

Mantelinen luumupiiras on elegantti, yksinkertaisen hienostunut hedelmäpiiras, joka tuo mieleen keskieurooppalaisen leivontatyylin ja maun. Luumupiirakan mehevyyden salaisuus piilee runsaassa mantelitäytteessä.

luumupiirakka

Karibialainen luumupiirakka vie maullaan tropiikin lämpöön. Kekseliäästi kookoksella, rommilla, mustapippurilla ja kanelilla maustettu piirakka saa makeutta karamellisoiduista luumuista. Kaunis ja mehukas piirakka on parhaimmillaan täysin vetäytyneenä ja viileänä.

Pienet marja-hedelmäpiirakat aateloidaan viinivaahdolla. Somat leivonnaiset hurmaavat kahvipöydässä elegantilla ulkonäöllään.

Lisää herkullisia leivontaideoita:
Juustokakku seitsemällä tavalla
Makea piirakka maistuu kahvipöydässä
Gluteeniton täytekakku x 5
Juhlapöydän makeat herkut
Ruoka.fi: 9 x upea täytekakku

Kuvat: Kristiina Kurronen / OM-arkisto

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kevään parhaat kakut ja leivonnaiset x 10

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X