Kevyt pääsiäisateria kasvissyöjälle
Pääsiäisen juhlapöytä täyttyy keveästi kasvisvaihtoehdoilla. Herkulliset tarjoiltavat valmistetaan kananmunista, maitotuotteista ja kauden tuoreista kasviksista.
Kokosimme kevyen ja värikkään menun vaihtoehdoksi yhdelle pääsiäisen aterialle. Näistä herkuista nauttivat myös kasvissyöjät.
Guacamolemunat koristellaan nimensä mukaisesti pääsiäiseen sopivalla vihreällä avokadotahnalla. Tarjoa alkuruoaksi tai pienenä naposteltavana.
Kikherneistä valmistuvan hummuksen keväinen väri tulee kurkumasta. Hummus on eksoottinen kaveri vaikkapa perinteiselle pääsiäisleivälle.
Keväisen värikäs täyteläinen chili-porkkanakeitto sopii myös pääsiäispöytään. Keiton seurana maistuvat juustotangot.
Pääruokana tarjotaan papu-vuohenjuustomunakas, jonka voit maustaa haluamillasi yrteillä, kuten persiljalla ja ruohosipulilla.
Lampaan korvikkeeksi sopii myös vegaanisesti onnistuva linssimureke kera haudutetun pinaatin ja perunoiden.
Helppo hedelmäjälkiruoka on vaivattomasti valmistuva korvike pashalle. Rahkan kuohkeus tasapainottuu tropiikin hedelmillä.
Toinen hedelmäinen vaihtoehto ovat paahdetut nektariinit. Kruunaa ne jäätelöllä tai kinuskikastikkeella.
Katso myös nämä kasvisruokaideat: Mausteinen kasvispata
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kasvis-fetajuustofilonyytit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt pääsiäisateria kasvissyöjälle